από metereologos.gr
Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018
 

Δολοφόνος Δώρας Ζέμπερη: «Μπορεί να έπεσε και μόνη της πάνω στο μαχαίρι....»

Η κατάθεσή του στον ανακριτή - Σε άλλο μήκος κύματος από την προανάκριση - Αρνείται την κατηγορία της ανθρωποκτονίας - Ισχυρίζεται ότι βρισκόταν σε άμυνα ενώ προτάσσει το άλλοθι της τοξικομανίας και ζητά εξέταση από ψυχίατρο
Δολοφόνος Δώρας Ζέμπερη: «Μπορεί να έπεσε και μόνη της πάνω στο μαχαίρι....»
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Αλλάζει την κατάθεση, που είχε δώσει κατά την προανακριτική διαδικασία, στην αστυνομία, ο 58χρονος δολοφόνος της Δώρας Ζέμπερη. Κατά την απολογία του στον ανακριτή αρνείται την κατηγορία της ανθρωποκτονίας και υποστήριξε ότι «οι αστυνομικοί μίλησαν μαζί μου ανεπίσημα σε ένα δωμάτιο και στη συνέχεια έγραψαν την κατάθεσή μου, την οποία μου διάβασαν εν περιλήψει. Δεν είχα μαζί μου τα γυαλιά μου για να τη διαβάσω κι εγώ. Έτσι δεν ξέρω τι πραγματικά γράφτηκε. Λυπάμαι πολύ γι' αυτό που έγινε. Επιθυμώ την εξέτασή μου από ψυχίατρο για να διαπιστωθεί η τοξικομανία μου». Μάλιστα υποστήριξε ότι η άτυχη εφοριακός μπορεί και μόνη της να έπεσε πάνω στο μαχαίρι κατά τη διάρκεια της πάλης που είχαν ή να κατά λάθος ο ίδιος στην προσπάθειά του να αμυνθεί! Λέει χαρκτηριστικά: «Το πιθανότερο είναι ότι την χτύπησα εγώ όταν βρισκόμουν επάνω της στην προσπάθειά μου να στηριχτώ, γιατί μου κρατούσε τα χέρια. Έχασα την ισορροπία μου και ενδεχομένως τη χτύπησα στο στήθος με το μαχαίρι, πέφτοντας πάνω της. Υπάρχει και το ενδεχόμενο να έπεσε εκείνη πάνω στο μαχαίρι κατά τη διάρκεια της πάλης...».

Η κατάθεση του 58χρονου

«Αρνούμαι τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως της ληστείας με ιδιαίτερη σκληρότητα. Αποδέχομαι τις κατηγορίες της οπλοφορίας και της παράνομης οπλοχρησίας. Στις 18/10/2017 είχα πάει στο Β' Νεκροταφείο Αθηνών με το σκοπό να αφαιρέσω μπρούτζινες καντήλες, τις οποίες στη συνέχεια θα πουλούσα για να εξασφαλίσω τη δόση μου, δεδομένου ότι είμαι 20 χρόνια τοξικομανής. Ήμουν σε κακή κατάσταση γιατί είχα δύο μέρες να πάρω τη δόση μου. Κάποια στιγμή είδα πάνω σ ένα πεζούλι μια τσάντα και πήγα να την κλέψω, καθώς θεώρησα ότι είχε χρήματα μέσα. Πήρα την τσάντα στα χέρια μου και κινήθηκα προς τα δεξιά για να φύγω. Τότε η παθούσα με έπιασε από πίσω από τα μαλλιά και μου είπε «αλήτη την τσάντα μου» και προσπάθησε να πάρει την τσάντα της πίσω. Την κοπέλα δεν την είχα δει καθώς πρέπει να ήταν σ ένα παρεκκλήσι. Ακολούθησε πάλη με την κοπέλα κατά τη διάρκεια της οποίας πέσαμε στο έδαφος και οι δύο.

Στη συνέχεια έβγαλα το μαχαίρι που είχα στην κατοχή μου για να την φοβερίσω, για να με αφήσει να φύγω. Όταν όμως η παθούσα είδε το μαχαίρι θύμωσε περισσότερο και με το ένα χέρι προσπάθησε να με πιάσει από το λαιμό και με το άλλο χέρι προσπάθησε να μου πιάσει το χέρι με το οποίο κρατούσα το μαχαίρι. Ενδεχομένως, όμως πριν μου πιάσει το χέρι, έπιασε τη λεπίδα του μαχαιριού και έτσι δικαιολογούνται οι αμυχές που βρέθηκαν στο χέρι της. Τελικώς μου έπιασε το χέρι κι εγώ στην προσπάθειά μου να την αποφύγω τίναξα το χέρι μου για να αποφύγω το δικό της και πρέπει να τη χτύπησα στο πρόσωπο. Επακολούθησε πάλη μεταξύ μας καθώς προσπαθούσα να ξεφύγω, ενώ εκείνη δε με άφηνε. Το πλήγμα στη θωρακική χώρα που φαίνεται σοβαρό, δεν θυμάμαι πως ακριβώς επήλθε.

Το πιθανότερο είναι ότι την χτύπησα εγώ όταν βρισκόμουν επάνω της στην προσπάθειά μου να στηριχτώ, γιατί μου κρατούσε τα χέρια. Έχασα την ισορροπία μου και ενδεχομένως τη χτύπησα στο στήθος με το μαχαίρι, πέφτοντας πάνω της. Υπάρχει και το ενδεχόμενο να έπεσε εκείνη πάνω στο μαχαίρι κατά τη διάρκεια της πάλης. Εκτιμώ ότι η πάλη με την παθούσα κράτησε 5-6 λεπτά. Κάποια στιγμή συνειδητοποίησε η παθούσα ότι έχει χτυπηθεί και με άφησε. Στηρίχτηκε στο ένα γόνατο για να σηκωθεί και άρχισε να περπατάει, κρατώντας την κοιλιά και το αριστερό πλευρό της, προς κάποιες γυναίκες από τις οποίες ζήτησε βοήθεια. Κατά τη διάρκεια της πάλης η παθούσα φώναξε δύο φορές «αστυνομία». Αμέσως αφού απομακρύνθηκε η παθούσα, πήρα την τσάντα και κατευθύνθηκα προς την έξοδο του νεκροταφείου, προς τις γραμμές του ΗΣΑΠ. Καθ οδόν διαπίστωσα ότι τα χέρια μου είχαν αίματα και τα σκούπισα με κάτι χαρτοπετσέτες που είχα στην τσέπη μου. Τις χαρτοπετσέτες τις πέταξα στο νεκροταφείο. Βγήκα από το νεκροταφείο και προχώρησα προς το γήπεδο της Ριζούπολης, σε ένα οικόπεδο πιο κάτω από το γήπεδο, άδειασα την τσάντα και διαπίστωσα ότι μέσα είχε ένα πορτοφόλι το οποίο περιείχε 5 ευρώ και τραπεζικές κάρτες. Πήρα τα 5 ευρώ και το κινητό, ενώ την τσάντα την άφησα στο οικόπεδο. Ακολούθως κατέβηκα στην Ομόνοια και πήγα σε ένα μαγαζί Πακιστανών στην οδό Σοφοκλέους, όπου πούλησα το κινητό έναντι 20 ευρώ. Με τα χρήματα αυτά και τα 5 ευρώ αγόρασα από την πλατεία Βάθη ναρκωτικά. Μετά από λίγες ημέρες όταν έμαθα το θάνατο της κοπέλας, πήγα στο οικόπεδο που είχα αφήσει την τσάντα, έριξα λίγο πετρέλαιο και την έκαψα».

Όταν ρωτήθηκε για την αλλαγή στην κατάθεσή του στην αστυνομία, εκείνος απάντησε: «Ουδέποτε ανέφερα τα παραπάνω κατά την προανακριτική μου κατάθεση. Οι αστυνομικοί μίλησαν μαζί μου ανεπίσημα σε ένα δωμάτιο και στη συνέχεια έγραψαν την κατάθεσή μου, την οποία μου διάβασαν εν περιλήψει. Δεν είχα μαζί μου τα γυαλιά μου για να τη διαβάσω κι εγώ. Έτσι δεν ξέρω τι πραγματικά γράφτηκε. Λυπάμαι πολύ γι' αυτό που έγινε. Επιθυμώ την εξέτασή μου από ψυχίατρο για να διαπιστωθεί η τοξικομανία μου».


Κοινωνία περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ενώπιον του ανακριτή ο δολοφόνος της Δώρας Ζέμπερη 
Η απολογία του 58χρονου δολοφόνου της Δώρας Ζέμπερη 
Αναζητούν ξανά το κίνητρο του δολοφόνου της Δώρας Ζέμπερη 
Ποιος είναι ο 58χρονος δολοφόνος της εφοριακού - Κοντονής: Η αποφυλάκισή του δεν ενέπιπτε στον νόμο Παρασκευόπουλου 
«Με πλήρωσαν για να σκοτώσω τη Δώρα Ζέμπερη» υποστηρίζει τώρα ο δράστης 
 
 
σχόλια (4)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  Από ψέμα σε ψέμα! | 11/11/2017 11:02
  Αν η άτυχη κοπέλα είχε μόνο €5 θα του έδινε ολόκληρο το πορτοφόλι. Σιγά πια με τα τηλέφωνα, αυτό το παραμύθι. Αν ήταν τόσο σπουδαίο τηλέφωνο για είκοσι ευρώ δεν θα παραφύλαγε στο νεκροταφείο, αλλά κάπου με περισσότερο ακριβά αντικείμενα. Με τη πρώτη μαχαιριά η κοπέλα δε θα μπορούσε να αμυνθεί, οπότε θα τον άφηνε να φύγει με πληγωμένα χέρια. Ο τύπος είχε πλήρη διαύγεια διότι θυμάται λεπτομέρειες. Αν είναι τοξικομανής, να καταθέσουν οι αστυνομικοί τι έκανε κατά την παραμονή του στο Α.Τ. (πχ σαν δαιμονισμένος); Από που τα προμηθεύεται και σε στιγμή στέρησης βρίσκεται στο β' νεκροταφείο και μετά στην Ομόνοια Πως συνδέονται οι περιοχές με τόση στέρηση; Στη φωτογραφία είναι πλήρως ισορροπημένος!
  Ανώνυμος / η
  απάντηση00
   
   
  Επεσε πανω στο μαχαιρι του 14 φορες. | 11/11/2017 09:31
  Αθωος ο κατηγορουμενος. Ενοχο το σκοταδι στο νεκροταφειο που δεν εβλεπε το μαχαιρι η κοπελα.
  Λεω εγω ο ασχετος...
  απάντηση00
   
   
  να έρθει και ο Bono | 10/11/2017 22:14
  να τραγουδήσει για τα δικαιώματά του
  το μαγνητικό μαχαίρι
  απάντηση00
   
   
  Κρίμα.... | 10/11/2017 21:21
  Πραγματικά κρίμα που δεν πρόλαβαν οι συγγενείς και ο κόσμος που βρέθηκε τυχαία κατά την προσαγωγή του "φερόμενου ως δράστη". Αλλά έχει ο καιρός γυρίσματα.
  jimmy
  απάντηση00