Στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων θα βρεθεί ξανά σήμερα ο καθ’ ομολογία δολοφόνος της 32χρονης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη προκειμένου να απολογηθεί στον ανακριτή.

Σε βάρος του ο εισαγγελέας έχει ασκήσει ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ληστεία με ιδιαίτερη σκληρότητα από την οποία επήλθε θάνατος, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Ο 58χρονος είχε ζητήσει και είχε λάβει 48ωρη προθεσμία την Τετάρτη, όταν και σημειώθηκαν επεισόδια εναντίον του από συγγενείς και φίλους της άτυχης κοπέλας.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, θα υποστηρίξει ότι δεν είχε πρόθεση την ανθρωποκτονία της κοπέλας, αλλά την κλοπή της τσάντας της, ενώ την ώρα της πράξης του βρισκόταν σε στερητικό σύνδρομο.

Κάλεσμα από την αδερφή της Δώρας

Η προηγούμενη άφιξη του 58χρονου ναρκομανή στην Ευελπίδων έγινε κάτω από τις έντονες αποδοκιμασίες των συγγενών και φίλων της 32χρονης Δώρας, αλλά και απλού κόσμου που βρέθηκε στο σημείο τη συγκεκριμένη στιγμή.

Αυτή τη φορά η αδελφή του θύματος, Κωνσταντίνα Ζέμπερη, απηύθυνε κάλεσμα στον κόσμο που θέλει να στηρίξει την οικογένεια, να βρεθεί έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων. Όπως έγραψε σε κοινωνικό δίκτυο: «Αδελφή μου πονεμένη έρχεται η ώρα της δικαίωσής σου αγγελούδι μου σε έσφαξε το κάθαρμα..σε πήρε από εμάς που σ’ αγαπάμε κ εμείς ακόμη σε περιμένουμε. Αύριο στις 10 Ευελπίδων όποιος θέλει να μας στηρίξει».

Αντιπαράθεση για την αποφυλάκισή του

Ο καθ’ ομολογία δράστης της δολοφονίας, ο οποίος είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών, είχε συλληφθεί το 2011 καθώς στην κατοχή του είχε βρεθεί ποσότητα χασίς βάρους άνω των 30 κιλών και είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 20 ετών, ωστόσο αποφυλακίστηκε το 2017.

Η αντιπολίτευση υποστήριξε ότι αυτό έγινε με βάση το νόμο Παρασκευόπουλου με τον υπουργό Δικαιοσύνης να σημειώνει πως η απόφαση για την ποινή του στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο ήταν δώδεκα, και συνεπώς η αποφυλάκιση έγινε με βάση τις διατάξεις του Ποινικού Κώδικα, δηλαδή αφού εξέτισε τα 3/5 της ποινής του. Ο κρατούμενος είχε εκτίσει ήδη 6 χρόνια πραγματικής κράτησης και 3 πλασματικής (μεροκάματα).