από metereologos.gr
Κυριακή 22 Ιουλίου 2018
 
 

Εκτός Κορυδαλλού για 48 ώρες και με περιοριστικούς όρους ο Κουφοντίνας - Το Συμβούλιο Φυλακών ενέκρινε 48ωρη άδεια

Πρώτη φορά στα 15 χρόνια μετά τη σύλληψη των μελών της 17Ν - Διαβάστε τη δήλωση του καταδικασθέντα - Κ. Μητσοτάκης: Οποιαδήποτε άδεια στον Κουφοντίνα είναι αδιανόητη - Μπακογιάννη: Υβρις αυτό που γίνεται με τον Κουφοντίνα - Και ο Γιώργος Βούτσης στην «υποδοχή»
Εκτός Κορυδαλλού για 48 ώρες και με περιοριστικούς όρους ο Κουφοντίνας - Το Συμβούλιο Φυλακών ενέκρινε 48ωρη άδεια
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Εκτός φυλακών Κορυδαλλού λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι ο Δημήτρης Κουφοντίνας καθώς έγινε δεκτό το αίτημά του για χρήση του δικαιώματος αδείας, όπως άλλωστε προβλέπεται εκ του νόμου. Το ηγετικό στέλεχος της πάλαι ποτέ «17Ν» πρώτη φορά στα 15 χρόνια μετά τη σύλληψη των μελών της οργάνωσης και της καταδίκης τους, λαμβάνει άδεια.

Η απόφαση του Συμβουλίου των Φυλακών ήταν θετική στο αίτημα για χορήγηση 48ωρης αδείας και ο Δημήτρης Κουφοντίνας βγήκε με άδεια από τη φυλακή με την υποχρέωση να εμφανίζεται υποχρεωτικά δύο φορές την ημέρα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του τόπου διαμονής, δηλαδή στο Βαρνάβα Αττικής.

Στο υφιστάμενο νομικό πλαίσιο, προβλέπεται χορήγηση αδειών σε κρατούμενους με απόφαση του αρμόδιου συμβούλιου, των φυλακών, στο οποίο μετέχει και εισαγγελικός λειτουργός, αφού βεβαίως εξεταστεί ο φάκελος ενός εκάστου κρατούμενου.

Τί προβλέπει το νομικό πλαίσιο


Ο νόμος προβλέπει τη χορήγηση τακτικής άδειας από μία έως έξι ημέρες, διάστημα που μπορεί να φθάσει και τις εννέα ημέρες, στις περιπτώσεις κατά τις οποίες ο καταδικασθείς σε ισόβια έχει εκτίσει 12 χρόνια στη φυλακή. Ανώτατο πλαφόν για την άδεια, ετησίως, είναι οι 45 ημέρες. Η μία άδεια θα πρέπει να απέχει από την άλλη διάστημα εξήντα ημερών.

Τι δήλωσε ο Δημήτρης Κουφοντίνας


«Θα χρησιμοποιήσω την άδεια στο πλαίσιο του νόμου και για την ενίσχυση των δεσμών με την οικογένειά μου. Επιθυμώ επίσης να επανασυστήσω στην μελισσουργική μονάδα που είχα», φέρεται να απάντησε στο συμβούλιο των φυλακών ο Κουφοντίνας όταν εξετάστηκε στο πλαίσιο του αιτήματός του για τη χορήγηση της πρώτης άδειας.

Τις προϋποθέσεις καλής χρήσης της άδειας (τις μοναδικές που ζητεί ο νόμος ο οποίος θεσπίστηκε το 1989 και ανανεώθηκε το 1999) δηλαδή τους δεσμούς με την οικογένεια και την επαγγελματική αποκατάσταση που είναι ο δρόμος για την επανένταξη στην κοινωνία, επικαλείται σύμφωνα με πληροφορίες ο Δημ. Κουφοντίνας, στην ακρόασή του από το τριμελές Συμβούλιο των φυλακών, το οποίο του ενέκρινε την 48ωρη άδεια.

Οπως αναφέρουν μάλιστα πηγές των φυλακών, ο θεσμός των αδειών είναι ιδιαίτερα επιτυχημένος, με ποσοστό «αστοχίας» περίπου στο 2%. Αστοχία νοείται δε η μη επιστροφή του κρατούμενου ή η διάπραξη νέου αδικήματος κατά την άδεια.

«Η προσωπικότητα του Δημήτρη Κουφοντίνα είναι μία προσωπικότητα που είναι σεβαστή και εκτιμητέα από μεγάλο μέρος της κοινωνίας», δήλωσε μεταξύ άλλων, αμέσως μετά την 48ωρη άδεια που έλαβε ο Δημήτρης Κουφοντίνας η δικηγόρος του Ιωάννα Κούρτοβικ.

Αναφερόμενη στη 48ωρη άδεια, είπε πως είναι «ένα δικαίωμα που αποκτήθηκε με αγώνες και θυσίες μέσα στις φυλακές». Ένα δίκαιο συμβούλιο, είπε, έκανε μία δίκαιη κρίση. «Κρίνοντας με βάση το νόμο και τίποτα παραπάνω, χορήγησε την άδεια. Το ευχαριστούμε».

Η κ.Κούρτοβικ απευθυνόμενη όπως είπε «σε όσους παρεμβαίνουν στις αποφάσεις των θεσμικών οργάνων χωρίς να έχουν δικαίωμα», ζήτησε να σεβαστούν το δικαίωμα της άδειας του κ.Κουφοντίνα. «Το κοινό περί δικαίου αίσθημα που παίζει από το πρωί στα κανάλια δεν αποτελεί παράγοντα κρίσης για την άσκηση των δικαιωμάτων ενός κρατούμενου. Το κοινό περί δικαίου αίσθημα λινστσάρει ανθρώπους όπως είδαμε χθες στην Ευελπίδων».

Η μεταμέλεια, πρόσθεσε, δεν είναι κριτήριο για τη χορήγηση της άδειας. «Η κρίση του συμβουλίου στηρίχθηκε στο ότι δεν θα κάνει κακή χρήση της άδειας. Και έπαιξε ρόλο και η προσωπικότητα του φυλακισμένου. Είναι μία προσωπικότητα που είναι σεβαστή και εκτιμητέα από μεγάλο μέρος της κοινωνίας.», ανέφερε.

Και ο Γιώργος Βούτσης στην «υποδοχή» Κουφοντίνα


Ο Γιώργος Βούτσης, υιός του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, ήταν μεταξύ αυτών που υποδέχθηκαν τον Δημήτρη Κουφοντίνα έξω από τις φυλακές Κορυδαλού. Στη φωτογραφία διακρίνεται με το καπέλο, λίγο μετά την έξοδο του Κουφοντίνα, για την 48ωρη άδεια του, μαζί με μερικούς ακόμα που είχαν συγκεντρωθεί για τον ίδιο λόγο, το μεσημέρι εκεί. Κύκλοι του Προέδρου της Βουλής ερωτηθέντες για την παρουσία ή μη του υιού του έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού απάντησαν «ουδέν σχόλιο».

Υβρις αυτό που γίνεται με τον Κουφοντίνα

Άμεση ήταν η αντίδραση της Ντόρας Μπακογιάννη, λίγα λεπτά μετά την έξοδο του Δ.Κουφοντίνα από τις φυλακές Κορυδαλλού. «Είναι ύβρις αυτό που γίνεται. Αν σεβόταν τον νόμο ο Κουφοντίνας δεν θα έπαιρνε ένα 45αρι πιστόλι και θα αφαιρούσε τη ζωή ανθρώπων»,ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κουφοντίνας, πρόσθεσε η κ.Μπακογιάννη «έδωσε στον εαυτό του το δικαίωμα να είναι κριτής, δικαστής και εκτελεστή» και αναρωτήθηκε απαντώντας στη δικηγόρο του Ιωάννα Κούρτοβικ λέγοντας «εμείς ασχημονούμε που έχουμε βγει από το πρωί και φωνάζουμε ;».

Η κ.Μπακογιάννη, πρόσθεσε λέγοντας ότι «δεν αισθάνομαι καλά που βλέπω τον δολοφόνο του συζύγου μου. Δεν με νοιάζει αν η κ. Κούρτοβικ λέει ότι ασχημωνώ. Στη μάνα του Αξαλιάν τι θα πει ο Κουφοντίνας; Χάρηκα για την γνωριμία;»


Κ. Μητσοτάκης: Οποιαδήποτε άδεια στον Κουφοντίνα είναι αδιανόητη


Σε tweet του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «οποιαδήποτε άδεια στον Κουφοντίνα είναι αδιανόητη»
Κοινωνία περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι σωφρονιστικού υπάλληλοι υπέρ του δικαιώματος του Κουφοντίνα σε άδεια  
Μητσοτάκης: Αδιανόητες οι άδειες στον Κουφοντίνα 
 
 
σχόλια (34)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  H 17 N | 10/11/2017 13:39
  oti ekane to ekane nomizontas pws ekane kallo stin Ellada DEN EPLOUTISAN ap'ayto.(asfalws Kai den eimai Mazei tous) Oi eglhmatikes organwseis PASOk Kai NEA Dimokratia giati katestrepsan anan olokliro lao?..tha pidaei kosmos apo ta mpalkonia gia polla xrwnia akoma.. alla emeis kolisame ston Koufontina.
  Papaladias
  απάντηση1610
   
   
  NTROPH SAS | 10/11/2017 02:37
  "η κατώτερη βρωμιά της ελληνικής κοινωνίας" Δημήτρης Κουφοντίνας: αυτό το ζώο θα έπρεπε να είχε εκτελεσθεί εδώ και πολύ καιρό! ζει 18-20 χρόνια στα έξοδα των φορολογουμένων, εάν ζητήσετε τη γνώμη μου. πρέπει να επαναφέρουμε το σύστημα που χρησιμοποίησαν οι επαναστάτες του 1821: ψηλό δέντρο σύντομο "ΚΟΝΤΟ" σχοινί
  shame on you
  απάντηση1421
   
   
  σε καλει μια Κυρια... | 10/11/2017 01:01
  καλα... Κυριακο αστα αυτα τωρα και σηκωσε το τηλεφωνο...
  η Siemens...
  απάντηση1618
   
   
  χαχαχα | 10/11/2017 00:59
  αν σκεφτει καποιος πως τα λαμογια εχουν καταστρεψει αυτο τον τοπο και οχι οι επεναστατες ... το ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ΕΙΝΑΙ πως καποιοι κολληγοι της Siemens εχουν ακομα το δικαιωμα να εκπροσωπουν μερικους εστω ιθαγενεις...αλα
  μαμελουκους...
  απάντηση1822
   
   
  χαχαχα | 10/11/2017 00:40
  αν σκεφτει καποιος πως τα λαμογια εχουν καταστρεψει αυτο τον τοπο και οχι οι επεναστατες ... το ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ΕΙΝΑΙ πως καποιοι κολληγοι της Siemens εχουν ακομα το δικαιωμα να εκπροσωπουν μερικους εστω ιθαγενεις...
  μαμελουκους...
  απάντηση1716
   
   
  ΕΤΣΙ. | 10/11/2017 00:11
  Απο τους ΕΛΑΧΙΣΤΟΥΣ Ελληνες που ζουν σε αυτον τον τοπο (οι ιθαγενεις ΔΕΝ ειναι Ελληνες, κατι αλλο ειναι που δεν επιτρεπεται να το γραψω...) , και οσοι διαφωνειτε...
  ποιος σας λογαριαζει... ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ...
  απάντηση1511
   
   
  Και τώρα ,μπράβο σας,μεγάλοι δημοκράτες! | 09/11/2017 21:39
  Πριν λίγες μέρες οι σφαίρες τρομοκρατών παρολίγον να αφαιρέσουν τη ζωή αστυνομικών έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και σήμερα έγινε η ανόητη πράξη απόδοσης 48ωρης άδειας στον καθοδηγητή αυτών των αποβρασμάτων της ελλην. παρακοινωνίας. Έτσι πληρώνετε, κύριοι Κοντονή και Τόσκα τους αστυνομικούς και τους πολίτες που ενδεχόμενα να ήταν θύματα ενός ιδεολογ. αρρωστημένου μίσους,που διακατέχει αυτά τα άτομα; Δεν μπορώ να το διανοηθώ πλέον!Σε ποια κοινωνία ζούμε; Η δημοκρατία σαυτές τις περιπτώσεις πρέπει να είναι αυστηρότατη και δεν πρέπει να νιώθει αισθήματα ενοχής απέναντι στους βιαστές της! Δε δεχόμαστε να μας εκπροσωπούν αδίστακτοι εκτελεστές της πολιτ. μας συνείδησης. Απορώ για όσα συμβαίνουν!
  Βασ.Τυρ.ο Φελωνιώτης
  απάντηση1621
   
   
  Περί νομιμότητας | 09/11/2017 19:32
  Ο νόμος λέει ότι οι καταδικασμένοι με ισόβια δικαιούνται άδεια από τον όγδοο χρόνο της φυλάκισης τους και μετά. Παρεμπιπτόντως αυτός ο νόμος ψηφίστηκε το 1989. Τι ζητάει ο Κύριος Μητσοτάκης, να μην τηρηθεί ο νόμος?
  Hans Castorp
  απάντηση1916
   
   
  Η Ελλαδα του σημερα ! | 09/11/2017 16:34
  Πατηρ Υιος και Συριζα.
  eva b.
  απάντηση1717
   
   
  Από το πρωϊ τα ραδιόφωνα παιανίζουν αντάρτικα | 09/11/2017 15:47
  και αυτές τις μέρες (σας το κρύβουν) ο Elon Mask υπέγραψε συμφωνία με τα μεμέτια να κατασκευάσει εκεί το 2ρο εργοστάσιο της Tesla στην Ευρώπη με ηλεκτρική - υβριδική μορφή δλδ. ότι πιό σύγχρονο στην αυτοκινητοβιομηχανία. Προηγήθηκε η επίσκεψη εδώ και ο άνθρωπος έφυγε τρέχοντας όταν διαπίστωσε με τρόμο σε τι συμμορίες πήγαινε να μπλέξει. Εδώ οι μισοί Έλληνες ονειρεύονται να γίνουν εφοριακοί και οι υπόλοιποι κουφοντίνες. Η περίπτωση να δημιουργήσουμε 500.000 θέσεις εργασίας με 50Κ€/χρόνο μισθούς όπου με 20% φορολόγηση παράγονται 150Δις€ σε 30 χρόνια υπερβαίνει την προπαίδεια των μπάχαλων. Και όμως θα μπορούσαμε να καθαρίσουμε. Ρωτήστε τώρα τον κουφοντίνα να σας πεί για την δημιουργία πλούτου..
  Katsikis
  απάντηση1213
   
   
  Αγαπητη Ντορα | 09/11/2017 15:02
  διερητηθηκες γιατι δεν εγινε αναπαρσταση της δολοφονιας του Π. Μπακογιαννη? Γιατι θα γελαγε καθε πικραμενος. Ο Κουφοντινας και η παρεα του απλα εκαναν θεληματα (απαλλοτριωσεις αυτ/των κλπ). Οι εκτελεστες ηταν αλλα παιδια ...... ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ (οπωςτα παιδια της Blackwater για παραδειγμα).
  AZAZEL
  απάντηση918
   
   
  αμαν τι πάθαμε, ω! αλί και τρις αλί... | 09/11/2017 14:55
  βγήκε έξω ο φονιάς, ποιος ξέρει ποιους και πόσους θα σκοτώσει πάλι. Κινδυνεύουμε, ναι, κινδυνεύουμε όλοι. Κλειδώστε καλά τις πόρτες σας, κρυφτείτε κάτω από τα κρεββάτια σας, γράψτε την διαθήκη σας, εξομολογηθείτε, και ετοιμαστείτε για το τέλος σας.
  ήγγικεν γαρ η ώρα...
  απάντηση2214
   
   
  O DOLOFONOS | 09/11/2017 13:58
  KOYFONTINAS:: EDO O PARASKEYOPOYLOS EBGALE OLOYS TOYS KLEFTES KAI DOLOFONOYS EKSO, OPOTE EGO TI EXO?? DOLOFONOS EIMAI KAI EGO, THA KANO MIA BOLTA THA SKOTOSO KAPION GIA NA EXO KALYTERH METAXEIRISH APO TO SYRIZA, SE LIGO THA ME KANOYN KAI BOYLEYTH STO KOMA.
  andreas
  απάντηση1218
   
   
  Και οι υπολοιποι | 09/11/2017 13:42
  Πιστευω ότι το το τσιρκο Τσιπρα θα πρεπει να δωσει και στους υπολοιπους αδικηθέντες και αναξιοπαθούντες κυριους Τρομοκρατες αδειες εξοδου και όχι μονο στον Κυριο Κουφοντινα.Ετσι για να ειμαστε δικαιοι.Ελπιζω μονο μα μην τον ψαχνει την επομενη μερα ολη η Χωροφυλακή να τον βρει.
  Ηρακλης Πουαρο
  απάντηση715
   
   
  Είναι ΑΔΙΚΙΑ να "λιάζεται" ο φονιάς! | 09/11/2017 13:35
  Εγώ πιστεύω οτι η "σεβαστή προσωπικότητα", ο κατά συρροή δολοφόνος που σκόρπισε το θάνατο και τη θλίψη σε ένα σωρό οικογένειες, που έκανε χήρες γυναίκες και ορφανά μικρά παιδιά, πρέπει να σαπίζει ισόβια σε ανήλιαγο μπουντρούμι γιατί ΕΤΣΙ ΤΟΥ ΑΞΙΖΕΙ. Δεν θέλω να τον "διορθώνει" η κοινωνία. Θέλω ΝΑ ΤΟΝ ΤΙΜΩΡΕΙ, και με τρόπο ανάλογο του πόνου που προξένησε. Είναι ΑΔΙΚΙΑ να επιχειρείται η "διόρθωση". ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ είναι να λαμβάνει τόσο πόνο όσον προξένησε. Αλλιώς ας γίνουμε όλοι δολοφόνοι, να μας τρέφει το κράτος, και μετά από 10-15 χρόνια εγκλεισμού να βγαίνουμε και να λιαζόμαστε. Κι αν δεν έχουμε δουλειά, να ξανασκοτώνουμε για να μπαίνουμε πάλι μέσα. Ωραία δικαιοσύνη, ε; Να τη χαίρεστε!
  Χ.Φ.
  απάντηση1017
   
   
   
  Χαμογελά ευχαριστημένος ο κατά συρροήν δολοφόνος! | 09/11/2017 13:35
  Ευχαριστημένος που σκότωσε τόσον κόσμο - για μια "καλύτερη" κοινωνία, βεβαίως, βεβαίως, που δεν θα μολύνεται απ' την δημοκρατία, τις αρχές και τις εγγυήσεις της, ή τα ατομικά δικαιώματα, αλλά θα είναι μιά "ελεύθερη" δικτατορία - του "προλεταριάτου", ασφαλώς... και, ιδανικά, με τον ίδιο "αρχηγό" ως ανταμοιβή για το "έργο" του... (Αν και στον χώρο της άκρας Αριστεράς και της τρομοκρατίας της, από όπου προέρχεται, είναι πολλοί οι υποψήφιοι αρχι-δικτάτορες-σωτήρες και μέγας ο συναγωνισμός για την θέσι...)
  Ν. Πειρουνάκης
  απάντηση1418
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  PROS KYRIO PROTHYPOURGO | 09/11/2017 13:32
  KYRIE PROTHYPOURGE O MAKARITIS O KARAMANLIS EIXE TO THAROS NA PI GIA TOUS PRAKSIMATIES TOU 1967 : "OTAN LEME ISOBIA ENOOUME ISOBIA".ESY KYRIE PROTHYPOURGE GIA KAPION POU AFERESE TOPSES ZOES GIATI DEN EXEIS AFTO TO THAROS????
  FYSIKA NIONIOS ME POLY NIONIO
  απάντηση1119
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  ΕΝΑΣ ΦΑΡΜΑΚΟΧΕΡΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΑΡΜΑΚΟΧΕΡΗ | 09/11/2017 13:18
  "Η προσωπικότητα του Δημήτρη Κουφοντίνα είναι σεβαστή και εκτιμητέα από μεγάλο μέρος της κοινωνίας". Η ωμή δήλωση της Κούρτοβικ αποτυπώνει αδρά την παράνοια σύνολης της Αριστεράς και φυσικά του ΣΥΡΙΖΑ: Η ιδεολογία είναι ανίατο ψυχικό νόσημα. Για να κατανοήσετε τι εννοώ, φαντασθείτε μια ανάλογη δήλωση του δικηγόρου του Ρουπακιά, δολοφόνου του Φύσσα. Το έγκλημα και η τρομοκρατία έχει για την Αριστερά ιδεολογικό πρόσημο. Συνεπώς, η ακροαριστερή τρομοκρατία και εγκληματικότητα είναι πολιτικά νομιμοποιημένη από τους ιδεολογικούς πάτρωνές της. Ό,τι είναι δίκαιο, δεν είναι και ηθικό. Επομένως ό,τι δεν είναι δίκαιο, μπορεί να είναι ηθικό. Άρα αξίζει να υπάρξει ένας φαρμακοχέρης για τον φαρμακοχέρη !
  ΙΩΝ ΦΙΛΙΠΠΟΥ
  απάντηση1114
   
   
  Γευτείτε τα σκουλήκια που βγάλατε απ' τις φυλακές με την ψήφο σας | 09/11/2017 13:14
  Ελεεινοί ψηφοφόροι των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ντροπή σας! Εσείς είστε αυτοί που δώσατε εξουσία σ' ένα μάτσο ΑΛΗΤΕΣ, αυτούς που νομοθετούν και αφήνουν ελεύθερα τα ζόμπι να κυκλοφορούν έξω απ’ τις φυλακές. Ελεύθερα λοιπόν τα ζόμπι που έπρεπε να σαπίζουν στο σκοτάδι μέχρι να ψοφήσουν σαν τα σκουλήκια. Μα δεν είναι μόνο σκουληκιασμένα ζόμπι αυτά που βγαίνουν απ' τις φυλακές. Σκουλήκια είναι κι όσοι ψηφίζουν τους νόμους που τα ελευθερώνουν. Σκουλήκια στον εγκέφαλο έχετε κι εσείς που τους ψηφίσατε, δύο φορές μάλιστα. Παρακαλώ, συνεχίστε να αυτοκτονείτε. Μήπως και ησυχάσει ο τόπος, απαλλαγμένος απ' την ελεεινή ύπαρξή σας.
  Άει στο διάολο!
  απάντηση1214