«Το θεωρώ πρόστυχο να εκμεταλλεύεστε μια ιδιαίτερη κατάσταση και να προσβάλλετε τον δήμαρχο και τη δημοτική αρχή» τόνισε ο Γιάννης Μπουτάρης, αναφερόμενος στην απουσία του από τις τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις της Θεσσαλονίκης για την 26η και 28η Οκτωβρίου.

Η απουσία του δημάρχου βρέθηκε στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, με την αντιπολίτευση να του ασκεί έντονη κριτική. «Ούτε εξαφανίστηκα από την πόλη, ούτε το επιτελείο μου πήγε διακοπές. Ο δήμος ήταν παρών σε όλες τις εκδηλώσεις μέσω της προέδρου του δημοτικού συμβουλίου και αντιδημάρχων» δήλωσε ο κ. Μπουτάρης, ενώ τις προηγούμενες ημέρες για την απουσία του επικαλέστηκε σοβαρούς οικογενειακούς λόγους.

Για μια ακόμη φορά, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης δήλωσε αντίθετος με τις μαθητικές παρελάσεις αλλά και με την παρουσία μαθητών και εκπροσώπων σωματείων στη στρατιωτική παρέλαση. «Δεν αναπτύσσεται έτσι το εθνικό φρόνημα. Υπάρχουν άλλοι τρόποι. Με τις παρελάσεις αναπτύσσεται μια εθνική και πολεμική διάθεση», είπε ο κ. Μπουτάρης.

Της τοποθέτησης του δημάρχου Θεσσαλονίκης είχε προηγηθεί η κριτική που δέχτηκε από τη δημοτική παράταξη των «Εντάξει».

Ο Εφραίμ Κυριζίδης, εκπροσωπώντας τον Σταύρο Καλαφάτη, υποστήριξε πως «δεν είναι ο Γιάννης Μπουτάρης που απουσίαζε από τις εκδηλώσεις. Είναι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης αυτός που είχε εξαφανιστεί επί πέντε μέρες από την πόλη. Όμως κανείς δεν βρήκε να πει ούτε μία κουβέντα γι’ αυτή την απουσία».