από metereologos.gr
Κυριακή 19 Αυγούστου 2018
 
 

Μέσα Μεταφοράς: Νέα παράταση για την αντικατάσταση των χάρτινων μηνιαίων καρτών

Μέχρι τις 15 Νοεμβρίου 2017 η ισχύς των καρτών απεριορίστων διαδρομών του Οκτωβρίου - Επικυρώνονται κανονικά μέχρι νεοτέρας τα χάρτινα εισιτήρια
Μέσα Μεταφοράς: Νέα παράταση για την αντικατάσταση των χάρτινων μηνιαίων καρτών
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Ταλαιπωρία δίχως τέλος για το επιβατικό κοινό η έκδοση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Η αναμονή τριών και πλέον ωρών στα ειδικά γκισέ των σταθμών έχει παγιωθεί για την έκδοση προσωποποιημένων «έξυπνων» καρτών, ενώ οι απορίες του επιβατικού κοινού για την εφαρμογή του e-ticket πληθαίνουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ισχύς των σημερινών χάρτινων μηνιαίων καρτών απεριορίστων διαδρομών θα παραταθεί μέχρι και τις 15 Νοεμβρίου 2017, όχι μόνο μέχρι τις 5 που είχε αρχικά ανακοινωθεί, προκειμένου να διευκολυνθούν οι πλέον σταθεροί επιβάτες των ΜΜΜ της πρωτεύουσας.

Παράλληλα, η ισχύς των χάρτινων καρτών, για όσους έχουν καταθέσει ή θα καταθέσουν ανοιχτό φάκελο, θα παραταθεί τελικά μέχρι ακριβώς την ίδια ημερομηνία, δηλαδή τη 15η Νοεμβρίου, προκειμένου να αποφευχθούν νέες παρανοήσεις. Σύμφωνα με στελέχη του ΟΑΣΑ, όταν ένας πολίτης καταθέσει ανοιχτό φάκελο, εντός τεσσάρων ημερών παραλαμβάνει την προσωποποιημένη ATHENA.CARD.

Το κομφούζιο που έχει προκληθεί λόγω της απόφασης άμεσης μετάβασης στην ψηφιακή εποχή του ΟΑΣΑ, μέσα σε μόλις ένα μήνα, θα στοιχίσει κάτι παραπάνω στον Οργανισμό, ο οποίος αναγκάζεται να παρατείνει για τουλάχιστον 15 ημέρες -μέχρι στιγμής- την ισχύ των μηνιαίων καρτών του Οκτωβρίου.

Σημειώνεται όμως ότι με την καθιέρωση του ηλεκτρονικού συστήματος, οι επιβάτες θα επωφεληθούν, όχι μόνο γιατί δεν θα χρειάζεται να περνούν από τα εκδοτήρια για την ανανέωση της κάρτας τους, αλλά κι επειδή η ισχύς της θα διαρκεί ένα μήνα από την ημέρα φόρτισης.

Επικυρώνονται κανονικά μέχρι νεοτέρας τα χάρτινα εισιτήρια


Μεγάλο μπέρδεμα αποτελεί όμως και η τύχη των χάρτινων εισιτηρίων, αξίας 1,40 ευρώ, που κάθε πολίτης μπορεί να έχει ήδη προμηθευτεί. Αρχικά είχε τεθεί ως όριο για τη χρήση τους η σημερινή τελευταία ημέρα του Οκτωβρίου, όμως μέχρι στιγμής δεν έχει καθοριστεί η καταληκτική ημερομηνία για την επικύρωση αυτών των εισιτηρίων. Οι αποφάσεις αναμένονται εντός των επόμενων ημερών.

Από την Δευτέρα 6 Νοεμβρίου θα είναι στη διάθεση των πολιτών που θέλουν να μετακινηθούν μόνο για μία διαδρομή και το απλό ηλεκτρονικό εισιτήριο του 1,40 ευρώ, καθώς ο ΟΑΣΑ προχώρησε σε σχετικό αίτημα προς τον ανάδοχο του έργου. Πρόκειται μάλιστα για μια όχι τόσο χρονοβόρα διαδικασία, οπότε εντός εβδομάδος αναμένεται να λυθεί και αυτό το ζήτημα.

Μέχρι τότε, τα αυτόματα μηχανήματα έκδοσης «έξυπνου» εισιτηρίου διαθέτουν στους πολίτες μόνο κόμιστρο για πέντε διαδρομές, συνολικής αξίας 7 ευρώ, καθώς και για 10+1 διαδρομές στην αξία των 14 ευρώ. Εισιτήριο, το οποίο μπορούν οι πολίτες αφού το χρησιμοποιήσουν κι εξαντλήσουν τις  διαδρομές τους, να επαναφορτίσουν με το κόμιστρο που επιθυμούν. Τα σημεία στα οποία οι κάτοχοι του ATHENA.TICKET μπορούν να το ξαναφορτίσουν είναι διαθέσιμα στη σελίδα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Διαδικασία ανοιχτού φακέλου και για φοιτητές, «άνω των 65» και «κάτω των 18»


Η διαδικασία του ανοιχτού φακέλου αφορά σε όλους τους κατόχους μηνιαίων καρτών κανονικής τιμής, καθώς και τους επιβάτες άνω των 65 και κάτω των 18 ετών, που διαθέτουν μηνιαία κάρτα εντός του 2017. Η σχετική δυνατότητα παρέχεται και στους φοιτητές. Η παράδοση του ανοικτού φακέλου γίνεται σε όλους τους σταθμούς των γραμμών 1,2 και 3 της ΣΤΑΣΥ.

ΒΗΜΑ 1. Προετοιμασία φάκελου μεγέθους Α4 με τα ακόλουθα στοιχεία:

1.Φωτοτυπία της υπάρχουσας μηνιαίας κάρτας με μηνιαίο κουπόνι (έτους 2017).

2.Φωτοτυπία εγγράφου που πιστοποιεί τον αριθμό ΑΜΚΑ.

3.Πρόσφατη φωτογραφία τύπου διαβατηρίου ή ταυτότητας.

4.Εκτύπωση του Εντύπου Προσωποποίησης με QR Code από το www.athenacard.gr.

5.Στη περίπτωση των φοιτητών χρειάζεται προσκόμιση φωτοτυπίας ακαδημαϊκής ταυτότητας σε ισχύ.

ΒΗΜΑ 2. Αναγραφή στοιχείων επί του φακέλου

Αναγράφονται επί του φακέλου τα ακόλουθα στοιχεία: Όνομα, επώνυμο και

διεύθυνση, όπου θα αποσταλεί η προσωποποιημένη κάρτα (οδός, αριθμός, περιοχή, Τ.Κ) μέσω ταχυδρομείου.

ΒΗΜΑ 3. Ο φάκελος παραδίδεται ανοικτός σε οποιοδήποτε σταθμό των γραμμών 1,2,3 της ΣΤΑΣΥ, χωρίς αναμονή για την έκδοση της κάρτας.

Παράδοση του ανοικτού φακέλου (σε όλους τους σταθμούς των γραμμών 1,2 και 3 της ΣΤΑΣΥ, σε προκαθορισμένα σημεία με ειδική σήμανση).

Οι φάκελοι διαχειρίζονται με ασφαλή διαδικασία.

ΒΗΜΑ 4. Αποστολή του φακέλου στη διεύθυνση επιλογής των επιβατών

Ο φάκελος με την προσωποποιημένη ηλεκτρονική κάρτα χωρίς κόμιστρο και τα λοιπά στοιχεία, αποστέλλεται ταχυδρομικά στη διεύθυνση που αναγράφεται στο φάκελο.

ΒΗΜΑ 5. Φόρτιση προσωποποιημένης κάρτας με προϊόντα κομίστρου

Η προσωποποιημένη κάρτα, η οποία αποστέλλεται ταχυδρομικά, δεν είναι φορτισμένη με κόμιστρο. Οι επιβάτες πηγαίνουν σε οποιοδήποτε «Αυτόματο Μηχάνημα Επαναφόρτισης Καρτών» (ΑΜΕΚ) των γραμμών 1,2 και 3 της ΣΤΑΣΥ και στις στάσεις του Τραμ της ΣΤΑΣΥ ή στα εκδοτήρια της ΟΣΥ ή και στην ιστοσελίδα www.athenacard.gr και φορτίζουν την προσωποποιημένη κάρτα, με όποιο προϊόν επιθυμούν (30 ημερών, εισιτήριο των 1,40 ευρώ, κ.λπ).


Κοινωνία περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (7)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  η βιτρίνα του κράτους που κυβερνά | 31/10/2017 18:57
  Η ξεφτίλα προσωποποιημένη, στα μούτρα ορισμένων άσχετων και Ηλίθιων, όσο πιο ευγενικά μπορώ να τους περιγράψω, που μας κυβερνούν. Οι συγγνώμες δεν μετράνε. Η απάθεια μετρά!! Κανονίστε συμπολίτες, να τους ξανά θυμηθείτε στις εκλογές. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα έχουμε καμιά λιποθυμία, το λιγότερο!! η βιτρίνα του κράτους που κυβερνά .
  Γρύλος
  απάντηση20
   
   
  Αναρωτιέμαι άν και πότε | 31/10/2017 16:48
  θα κλείσουν οι μπάρες. Εάν κλείσουν οι μπάρες πως θα μπαίνουν οι πακιστανοί και λοιποί τζαμπατζήδες? Προβλέπω σκηνές απείρου κάλλους. Τότε θα δούμε τι τζάμπα λεφτά πληρώνουμε στους σεκιουριτάδες με τους φραπέδες.
  Ανώνυμος / η
  απάντηση10
   
   
  Τι γίνεται με τις ετήσιες κάρτες άραγε; | 31/10/2017 16:25
  Ωραία όλα αυτά και οι προθεσμίες που βάζουν οι α(να)ρμοδιοι! Κανείς όμως δεν λέει τι θα γίνει με τις ετήσιες κάρτες που θα είναι και μερικές χιλιάδες ακόμα. Τα εκδοτήρια δεν έχουν οδηγίες για την έκδοσή τους και όσοι τις έχουν είναι στο μαύρο σκοτάδι! Το ενδιαφέρον δε είναι ότι κανένας δημοσιογράφος δεν θέτει το θέμα.
  costasf
  απάντηση10
   
   
  Και με τα μεμονωμένα εισιτήρια | 31/10/2017 15:38
  ... άνω των 65 τι θα γίνει; Εγώ που είμαι 70 και δεν μετακινούμαι τόσο συχνά ώστε να με συμφέρει η προσωποποιημένη κάρτα; Θα υποχρεωθώ να πληρώνω 1,40 και μάλιστα για μία μόνο διαδρομή; Πολύ έξυπνοι είναι εκεί στον ΟΑΣΑ και στο Υπουργείο. Τηρούν αιδήμονα σιγή για το θέμα αυτό. Αφαιρούν με το έτσι θέλω το δικαίωμά μου να επιλέξω εισιτήριο και όχι κάρτα.
  Σταματίνα Πετράκου
  απάντηση10
   
   
   
  ίσως μίζες | 31/10/2017 12:51
  Με τέτοια κατάντια, θέλετε επενδύσεις. Πέρασα από Ομόνοια. Η ντροπή με κεφάλαια. Γεροντάκια ώρες ατέλειωτες, όρθιοι στην ουρά για το ΤΙΠΟΤΑ. ΧΑΡΤΟΥΡΑ όπως παντού και πάντα. Ο Τσιπρας δεν βλέπει τηλεόραση, δεν του τα λένε. Πως είναι δυνατόν να έχει τον Σπιντζη υπουργό ακόμα. Ας τον στείλει στην Αλβανία. ΝΤΡΟΠΗ!!
  Σώζων
  απάντηση176
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
-