Επιστολή με τον τίτλο «Ο Επαναστατικός Αγώνας» είναι μια επαναστατική οργάνωση και όχι μια οργάνωση για ληστείες τραπεζών» έστειλαν τη Δευτέρα στον ιστότοπο Indymedia, από τη φυλακή, τα δυο στελέχη της οργάνωσης Νίκος Μαζιώτης και Πόλα Ρούπα.

Στην επιστολή γίνεται ιστορική αναδρομή στην πορεία του Επαναστατικού Αγώνα και παρουσιάζονται «εν όψει της συστημικής κρίσης» οι στόχοι του μέσω της στρατηγικής που, όπως σημειώνεται, τέθηκε σε εφαρμογή από το 2009 και επεδίωκε «την υλοποίηση ένοπλων χτυπημάτων ενάντια στο καθεστώς με στόχο την πρόκληση συνθηκών αποσταθεροποίησής του».

Ωστόσο, «το κράτος στην προσπάθειά του να αναβαθμίσει το επίπεδο της πολιτικής πολεμικής εναντίον μας και εναντίον της οργάνωσης» προστίθεται στην επιστολή, «μας έθετε συνεχώς ως πρόσωπα πλέον στο επίκεντρο μιας σειράς ένοπλων δραστηριοτήτων που δεν γίνονταν από τον Επαναστατικό Αγώνα, αλλά και μιας σειράς ληστειών σε τράπεζες που γίνονταν ανά την Ελλάδα»

«Απαλλοτριώσεις τραπεζών στα πλαίσια ενίσχυσης»

Οι Μαζιώτης και Ρούπα, διαχωρίζουν τη θέση τους καθώς, όπως οι ίδιοι σημειώνουν, «η ειδοποιός διαφορά ανάμεσα στην κατηγορία περί »εγκληματικής» και »τρομοκρατικής» οργάνωσης είναι ότι στην μεν πρώτη οι δραστηριότητες που αποδίδονται αφορούν στην άντληση ατομικού κέρδους ενώ στην δεύτερη όχι».

«Οι απαλλοτριώσεις τραπεζών που έγιναν στα πλαίσια ενίσχυσης της δράσης του Επαναστατικού Αγώνα είναι συγκεκριμένες και έχουν αναληφθεί από την οργάνωση αλλά και από εμάς ως πρόσωπα που συμμετείχαμε σε αυτές» τονίζεται στο κείμενο.

Αφού προστίθεται ότι «κανένα ‘‘θεώρημα’’ των κατασταλτικών μηχανισμών, κανένα κρατικό σχέδιο προσβολής της πολιτικής ουσίας της οργάνωσης δεν θα καταφέρει να αλλοιώσει το νόημα της ύπαρξής της», η επιστολή καταλήγει: «θα παραμείνουμε προασπιστές της τόσο της οργάνωσής μας όσο και του τελικού πολιτικού στόχου της: Την Κοινωνική Επανάσταση. Για μια κοινωνία οικονομικής ισότητας και πολιτικής ελευθερίας για όλους τους ανθρώπους».