Το κατώφλι του δικαστικού μεγάρου Αλεξανδρούπολης περνάει σήμερα, Δευτέρα, ο 32χρονος σύρος, που κατηγορείται για τζιχαντιστική δράση, προκειμένου να απολογηθεί.

O 32χρονος άνδρας φέρεται αρχικά να ομολόγησε στους αστυνομικούς πως είναι μέλος της ακραίας ισλαμιστικής ομάδας, ωστόσο το πρωί της Παρασκευής είπε ενώπιον του εισαγγελέα πως δεν έχει καμία σχέση, πλέον, με τον ISIS και αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδόθηκαν.

Ο σύρος με την οικογένειά του είχε μπει στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα στη Λέρο, τον Ιούνιο του 2016, ενώ σε βάρος του είχε εκδοθεί εντολή μη εισόδου στη χώρα. Έμειναν σε καταυλισμό στην Αθήνα και έναν χρόνο μετά κατέληξαν στην Θεσσαλονίκη.

Μετά από την καταγγελία της συζύγου του για ξυλοδαρμό πριν από δύο μήνες, οι αρχές τον έθεσαν υπό παρακολούθηση και εξέδωσαν απαγόρευση εισόδου στη χώρα. Την περασμένη Πέμπτη, πήγε για συνέντευξη στην υπηρεσία ασύλου, όπου είχε υποβάλει αίτημα, κι εκεί συνελήφθη.

Στο μικροσκόπιο των αρχών έχει μπει το κινητό τηλέφωνο του ίδιου, στο οποίο βρέθηκαν δύο βίντεο από τη δράση του 32χρονου στο πλευρό του ISIS.

Στο πρώτο βίντεο ο άνδρας φαίνεται να είναι ζωσμένος με ένα πολεμικό τυφέκιο, δεκάδες φυσίγγια και κρατάει στο χέρι του κεφάλια αιχμαλώτων, απειλώντας ότι θα τους σκοτώσει, ενώ στο δεύτερο ο κατηγορούμενος βρίσκεται πάνω σε ένα τζιπ με πάνοπλους πολεμιστές του ISIS, πυροβολώντας στον αέρα.

Ωστόσο, στη δημοσιότητα δόθηκε βίντεο ντοκουμέντο από τη Συρία, που δείχνει τον φερόμενο ως τζιχαντιστή να είναι τραυματισμένος.

Σε αυτό θα στηριχτεί η υπερασπιστική του γραμμή, καθώς σύμφωνα με τη δικηγόρο του υπάρχουν σύμβολα που αποδεικνύουν ότι πολεμούσε στο πλευρό του ισλαμικού στρατού και όχι με τον ISIS.