Ο ήπιος Οκτώβριος που διανύει η χώρα θα συνεχιστεί και το τριήμερο που ακολουθεί, με τον καιρό να είναι γενικά αίθριος τις επόμενες μέρες.

Μικρή εξαίρεση θα αποτελεί η Δυτική Ελλάδα όπου κατά περιόδους θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις, κυρίως την Κυριακή, ενώ τις πρωινές ώρες θα εμφανίζονται εκεί και τοπικές ομίχλες.

Οι άνεμοι δεν θα δημιουργούν κανένα απολύτως πρόβλημα σε στεριά και θάλασσα αφού θα είναι ασθενείς και μόνο τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα της χώρας θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις και θα αγγίζουν τα 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει καθ΄όλο το τριήμερο σε υψηλότερα για την εποχή επίπεδα αγγίζοντας τοπικά το μεσημέρι στα ηπειρωτικά και τους 27 με 28 βαθμούς κελσίου ενώ στην Ήπειρο, την Δυτική Μακεδονία και τη νησιωτική Ελλάδα θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αίθριος ο καιρός και στην Αθήνα με ασθενείς μεταβλητούς ανέμους και θερμοκρασία να αγγίζει τοπικά στο κέντρο της πόλης και στα νότια του νομού το μεσημέρι τους 27 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Αλλαγή σκηνικού από Δευτέρα

Το καιρικό ενδιαφέρον πλέον εστιάζεται από την Δευτέρα και κυρίως την Τρίτη και την Τετάρτη οπότε και αναμένεται, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, σημαντική μεταβολή του καιρού με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις καταιγίδες, τους ισχυρούς ανέμους και την σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας.