«Αυτή η ιστορία με τη «χολέρα» στο Έλενα, είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της υπομονής, της επίδειξης ανωτερότητας και του σεβασμού στα συνδικαλιστικά όργανα που έχει δείξει μέχρι τώρα η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας», αναφέρουν σε μια οργισμένη ανακοίνωση ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός και ο αναπληρωτής του Παύλος Πολάκης.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείο κάνει λόγο για πολιτική αλητεία, χυδαιότητα, διασπορά ψευδών ειδήσεων, τρομοκράτηση του πληθυσμού και απόπειρα δημιουργίας ανασφάλειας στους πολίτες για το Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

Οι κ.κ. Ξανθός και Πολάκης διαμηνύουν προς πάσα κατεύθυνση ότι η κατάσταση αυτή θα «αντιμετωπιστεί δραστικά με κάθε νόμιμο τρόπο».

Και καταλήγουν λέγοντας ότι «Το υπουργείο υγείας είναι υποχρεωμένο πλέον προστατεύσει την αξιοπιστία και αξιοπρέπεια του δημοσίου συστήματος υγείας και των ανθρώπων του».

Υπενθυμίζεται ότι, με χθεσινή ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) κατήγγειλε ότι, σε λιμνάζοντα ύδατα υπόγειου χώρου του Περιφερειακού Γενιού Νοσοκομείου – Μαιευτηρίου «Έλενα Βενιζέλου» εντοπίστηκε δονάκιο χολέρας. Πάντως, το ΚΕΕΛΠΝΟ υποστηρίζει ότι σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία δεν τεκμηριώνεται κάτι τέτοιο.

Η τελική εργαστηριακή επιβεβαίωση από το Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας αναμένεται να εκδοθεί, αύριο, Παρασκευή.