Σε επιφυλακή η ΕΛ.ΑΣ. στον Πειραιά την Παρασκευή 20 και το Σάββατο 21 Οκτωβρίου, λόγω δυο συγκεντρώσεων.
Ειδικότερα την Παρασκευή στις 8 το βράδυ η Χρυσή Αυγή έχει προγραμματίσει τα εγκαίνια των νέων γραφείων της Τοπικής της Οργάνωσης παρουσία των Νικ. Μιχαλολιάκου, Γ. Λαγού και Νικ. Κούζηλου.
Την ίδια ημέρα στις 19.00 θα πραγματοποιηθεί αντιφασιστικό συλλαλητήριο στην πλατεία Κοραή από την Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού μαζί με την Ενωτική Αγωνιστική Συνεργασία –ΕΘΕΛ και την Εργατική Λέσχη Κερατσινίου –Δραπετσώνας.
Επίσης σε ανακοίνωση της η δημοτική κίνηση «το Λιμάνι της Αγωνίας –Πειραιάς η πόλη μας» σημειώνει ότι «εκεί που σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας τα γραφεία της εγκληματικής, ναζιστικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» κλείνουν το ένα μετά το άλλο (Νέο Ηράκλειο, Χαλκίδα, Δράμα) και υψηλόβαθμα στελέχη της εγκαταλείπουν την οργάνωση, στον Πειραιά -στην πόλη μας- δίπλα στην Αστυνομική Διεύθυνση, η ΧΑ ετοιμάζεται να εγκαινιάσει με κάθε λαμπρότητα τα νέα γραφεία της, παρουσία και του αρχηγού της, Νίκου Μιχαλολιάκου. Η δημοτική κίνηση «το Λιμάνι της Αγωνίας –Πειραιάς η πόλη μας» εκτιμώντας ότι τα γραφεία της ΧΑ δεν είναι μόνο ένας χώρος σχεδιασμού της εγκληματικής δράσης της οργάνωσης, αλλά είναι και χώρος εκκόλαψης ταγμάτων εφόδου και δολοφόνων, καθώς και ορμητήριο δολοφονικών επιθέσεων, εναντιώνεται σε κάθε εγχείρημα των χρυσαυγιτών να αλώσουν την πόλη μας.»

Και προσθέτει ότι θα συμμετάσχει στο συλλαλητήριο στην πλατεία Κοραή «για να ματαιώσουμε τα εγκαίνια των νέων γραφείων της «Χρυσής Αυγής» στον Πειραιά.»
Εν τω μεταξύ με σύνθημα «δεν ήταν ατύχημα αλλά ήταν ένα κρατικό και καπιταλιστικό έγκλημα» αντεξουσιαστές διοργανώνουν το Σάββατο 21 Οκτωβρίου στις 12 το μεσημέρι πορεία από τον σταθμό του Ηλεκτρικού στον Πειραιά με προορισμό τα γραφεία της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών με αφορμή το ναυάγιο του «Αγία Ζώνη ΙΙ».
Όπως σημειώνουν η περιβαλλοντική καταστροφή του Σαρωνικού «φέρει ανεξίτηλη την υπογραφή δύο εκ των πλέον ληστρικών μερίδων του ελληνικού καπιταλισμού -του εφοπλισμού και της πετρελαιόβιομηχανίας- που μαζί με πολυεθνικούς μονοπωλιακούς ομίλους και μ’ επίκεντρο το λιμάνι και το δήμο του Πειραιά έχουν επιβάλει, σε μια περιοχή που εκτείνεται από τη Δραπετσώνα και το Κερατσίνι, μέχρι το Πέραμα, τον Ασπρόπυργο και την Ελευσίνα, μια ειδική οικονομική ζώνη, ένα καθεστώς πολιτικού και ταξικού απαρτχάιντ.»