Τη μη σωστή εκπόνηση του προγράμματος ανοσοθεραπειών των πασχόντων από καρκίνο στο Γενικό Νοσοκομείο της Ρόδου καταγγέλλουν τρεις βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, επικαλούμενοι δημοσιεύματα του Τύπου των Δωδεκανήσων.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλονται οι ασθενείς με νεοπλασίες στο Νοσοκομείο της Ρόδου δεν ακολουθούν την ανοσοθεραπεία τους εξαιτίας του γεγονότος ότι υπάρχει σημαντική έλλειψη στα σχετικά φάρμακα.

Μάλιστα καθυστερήσεις στην ανοσοθεραπεία έχει παρατηρηθεί τουλάχιστον σε έξι περιπτώσεις και για περίοδο τουλάχιστον δύο εβδομάδων.

«Είναι γνωστό ότι ακόμα και μία μέρα καθυστέρηση στη λήψη της θεραπείας θέτει σε σοβαρό κίνδυνο τους ασθενείς, ενώ ταυτόχρονα επιδρά σημαντικά και στην ψυχολογία τους», αναφέρουν σε σχετική ερώτηση που υπέβαλλαν στον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, οι βουλευτές της ΝΔ, Ιάσονας Φωτήλας (Αχαΐας), Βσίλης Οικονόμου (Επικρατείας) και Μανώλης Κόνσολας (Δωδεκανήσου).

Επίσης, υποστηρίζουν ότι ενώ έχουν περάσει σχεδόν δύο χρόνια από τότε που ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε η προμελέτη για τη δημιουργία Ακτινολογικού Εργαστήριου (αξίας 40,000€) στο νοσοκομείο της Ρόδου, δεν έχει μέχρι σήμερα υπάρξει καμία εξέλιξη. Το ίδιο ισχύει και για τη λειτουργία ογκολογικού τμήματος παρά το γεγονός ότι το οργανόγραμμα προβλέπει και θέση διευθυντή με δύο γιατρούς.

Εξαιτίας της κατάστασης αυτής, πολλοί ασθενείς αναγκάζονται να μετακινούνται είτε στην Κρήτη, είτε στην Αθήνα προκειμένου να εξασφαλίσουν τη θεραπείας τους αλλά και να προβούν σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις με ότι αυτό συνεπάγεται σε κόστος αλλά και χρόνο την περίοδο αυτή της κρίσης.

Οι κ.κ. Φωτήλας, Κόνσολας και Οικονόμου ζητούν, λοιπόν, από τον υπουργό Υγείας να μάθουν γιατί υπάρχουν ελλείψεις φάρμακα για τους καρκινοπαθείς του εν λόγω νοσοκομείου, εάν πρόκειται σύντομα να λειτουργήσει το ακτινολογικό εργαστήριο και εάν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης η λειτουργία αυτόνομου ογκολογικού τμήματος στη Ρόδο,