Αλλαγή φρουράς στην ηγεσία του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ), καθώς ο επί 19 συναπτά έτη πρόεδρος, Κυριάκος Θεοδοσιάδης αποχωρεί από τη θέση του στο διοικητικό συμβούλιο. Να σημειωθεί ότι προσφάτως ο κ. Θεοδοσιάδης, εξελέγη πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

«Η ιδιότητά μου ως προέδρου του ΠΦΣ απαιτεί πολλές ώρες και ημέρες απουσίας από την Θεσσαλονίκη. Από χαρακτήρα τελειομανής δεν μπορώ να είμαι και εδώ και εκεί. Ούτε θέλω να είμαι μισός πρόεδρος εδώ και μισός εκεί. Αυτό επιβάλλει να παραδώσω την προεδρία του ΦΣΘ και θα κινήσω αύριο (σ.σ. σήμερα) τις διαδικασίες για την εκλογή νέου προέδρου. Αφήνω τη θέση του προέδρου για να ασχοληθώ με τον κλάδο από μία θέση με μεγαλύτερη δυναμική, εμβέλεια, δυνατότητα συμβολής στο συμφέρον του κλάδου. Ωστόσο, θα παραμείνω στο ΔΣ του ΦΣΘ μέχρι να ολοκληρωθεί η τριετία για την οποία με εκλέξατε. Θα είμαι ενεργό μέλος αυτού του ΔΣ και θα είμαι δίπλα σας για πάρα πολλούς λόγους, αλλά και για ακόμη έναν: για να στηρίξω το νέο πρόεδρο. Ο διάδοχός μου έχει δύσκολη αποστολή. Όμως έχει την ικανότητα να συνεχίσει και να ανεβάσει ακόμη πιο ψηλά τον πήχη», τόνισε ο κ. Θεοδοσιάδης κατά τη διάρκεια τιμητικής εκδήλωσης προς το πρόσωπό του στο πλαίσιο του 17ου συνεδρίου-έκθεσης PHARMA point, στη Θεσσαλονίκη.

Μάλιστα, όπως είπε θα εισηγηθεί στο ΔΣ του ΦΣΘ να αναλάβει την προεδρία ο στενότερος συνεργάτης και πολύτιμος φίλος του, Διονύσης Ευγενίδης, ο οποίος είναι γενικός γραμματέας του Συλλόγου εδώ και 16 χρόνια.

Από την πλευρά του, ο κ. Ευγενίδης τόνισε ότι «η απόφαση του Κυριάκου Θεοδοσιάδη να αποχωρήσει, μας επιφορτίζει με ακόμα μεγαλύτερο αίσθημα ευθύνης για όλα όσα μας κληροδοτεί και τα οποία κατέστησαν το Σύλλογό μας συμπαγή, ισχυρό, ενωμένο, αγωνιστή και φυσικά πρωτοπόρο. Έθεσε τον πήχη πολύ ψηλά. Όλοι εμείς που τον διαδεχόμαστε, θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να κρατήσουμε το ίδιο ψηλά τον πήχη και να τον ανεβάσουμε ακόμη ψηλότερα εάν κάτι τέτοιο είναι βεβαίως δυνατό. Η θέλησή μας και η πίστη μας θα νικήσουν».