Δικαστήριο για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο είχε πρόσφατα ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος δεν παρέστη στο Πλημμελειοδικείο, αλλά εκπροσωπήθηκε μέσω δικηγόρου.

Ο δικηγόρος του πρώην υπουργού ζήτησε αναβολή της δίκης, καθώς όπως τόνισε ο κ. Τσοχατζόπουλος αναμένει την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για αναδρομικά ύψους 200.000 έως 250.000 ευρώ που διεκδικεί από το κράτος, μαζί με άλλους βουλευτές.

Παράλληλα, ο δικηγόρος του Άκη Τσοχατζόπουλου υποστήριξε πως ο εντολέας του είχε ραντεβού με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Χουλιαράκη, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι αναμένεται νέα ρύθμιση για όσους δεν μπόρεσαν να μπουν στον εξωδικαστικό συμβιβασμό και έχουν χρέη προς το δημόσιο ή τα ασφαλιστικά ταμεία.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», ο πρόεδρος του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών τόνισε στον δικηγόρο του πρώην υπουργού πως το ποσό που οφείλει είναι αρκετά μεγαλύτερο από τα χρήματα που διεκδικεί, ωστόσο αποφάσισε να δώσει αναβολή στην υπόθεση προκειμένου ο κ. Τσοχατζόπουλος να προσκομίσει την απόφαση ρύθμισης ή εξόφλησης των χρεών του.