Σημαντικά στοιχεία για την ταυτότητα των δραστών (σ.σ εξετάζεται εάν είναι αλβανικής καταγωγής) της δολοφονίας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου -το βράδυ της Πέμπτης – στο γραφείο του στην οδό Ασκληπιού, φαίνεται να διαθέτει η ΕΛ.ΑΣ.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία των διωκτικών αρχών οι δύο δράστες, ηλικίας 30-40 ετών, φαίνεται να είχαν ραντεβού με το θύμα, να ανέμεναν για αρκετή ώρα στον προθάλαμο του γραφείου του και να είχαν σχετική συζήτηση με κάποιον συνεργάτη του άτυχου δικηγόρου. Ο συγκεκριμένος μάρτυρας ανέφερε στους αστυνομικούς ότι για πρώτη φόρα έβλεπε τα δύο άτομα, τα οποία πιθανόν είχαν κλείσει ραντεβού με το θύμα. Σύμφωνα με μη διασταυρωμένες ακόμη πληροφορίες οι δύο δολοφόνοι πριν τον πυροβολήσουν είχαν ολιγόλεπτη συνομιλία μαζί του, όπου φέρεται να υπήρξε κάποιο θέμα τριβής. Κι ακολούθως να τον πυροβόλησαν μία ή δύο φορές με αποτέλεσμα να τον σκοτώσουν.
Σύμφωνα με αναφορές, λίγες ώρες νωρίτερα ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος είχε συνάντηση στις φυλακές Κορυδαλλού με πελάτες του για υπόθεση μικρού ποινικού ενδιαφέροντος, με κατηγορούμενους τρεις νεαρούς, η οποία υπόθεση θα εκδικαζόταν την Δευτέρα.
Σημειώνεται ότι το θύμα της δολοφονικής επίθεσης χειριζόταν τμήμα της υπόθεσης, με την απόπειρα δολοφονίας -το 2014- σε βάρος άλλου δικηγόρου για την οποία είχαν κατηγορηθεί δύο Αλβανοί σεσημασμένοι για σοβαρές εγκληματικές ενέργειες. Οι δύο αλλοδαποί προ ενός περίπου έτους είχαν κατονομάσει ως ηθικό αυτουργό για την απόπειρα δολοφονίας κατά του δικηγόρου, έναν βασικό κατηγορούμενο για το σκάνδαλο της εταιρείας Energa που εκπροσωπούσε νομικά και ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος. Σύμφωνα με πληροφορίες η πλευρά του εμπλεκομένου στην υπόθεση της Energa είχε κατηγορήσει τους δύο Αλβανούς για εκβίαση.
Αναφέρεται ακόμη ότι ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος χειριζόταν νομικά σοβαρές υποθέσεις που είχαν απασχολήσει την κοινή γνώμη όπως αυτές της Τράπεζας Proton Bank, των ομολόγων, των προμηθειών εξοπλιστικών προγραμμάτων, των ληστών των χρηματοκιβωτίων ενώ ήταν νομικός εκπρόσωπος σε ΜΜΕ. Συνεργάτες του μιλούν για «έναν εξαιρετικό νομικό που ήταν ιδιαίτερα προσεκτικός στις κινήσεις του κι απέφευγε τις προστριβές και τις εντάσεις».
Συμπληρώνεται ότι από την πρώτη εξέταση των στοιχείων η ΕΛ.ΑΣ φέρεται να έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να πρόκειται για επίθεση από οργάνωση «αντάρτικου πόλης» και δεν υπήρξε καμιά περαιτέρω ανάμιξη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.