Ποινή φυλάκισης έξι μηνών, με αναστολή, επεφύλαξε η Δικαιοσύνη για τα 18 μέλη του Ρουβίκωνα, ύστερα από τη διαμαρτυρία τους στην ισπανική πρεσβεία.

Οι κατηγορούμενοι βρέθηκαν στο Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο, το οποίο τους απάλλαξε από την κατηγορία της παράνομης βίας, ενώ αντίθετα τους έκρινε ενόχους κατά περίσταση για το αδίκημα της διατάραξης οικιακής ειρήνης και της άρνησης δαχτυλοσκόπησης.
Οσοι αρνήθηκαν να δώσουν δακτυλικα αποτυπώματα μετά την προσαγωγή τους, καταδικάστηκαν σε χρηματική ποινή ύψους 400 ευρώ.
Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση. Είχαν προηγηθεί οι απολογίες και των 18 κατηγορούμενων, οι οποίοι υποστήριξαν ότι δεν τελέστηκε καμία αξιόποινη πράξη.
Επεσήμαναν ότι η πρεσβεία της Ισπανίας δεν προχώρησε σε καμία έγκληση ή μήνυση σε βάρος τους, ενώ αναφορικά με τις ενέργειές τους, επεσήμαναν ότι επρόκειται για μία πολιτική κίνηση διαμαρτυρίας ενάντια στην καταστολή για το δημοψήφισμα στην Καταλωνία.
Σύμφωνα με την κατηγορία, τα μέλη του Ρουβίκωνα κρέμασαν στην πρεσβεία πανω, στα ισπανικά, με συνθήματα κατά της βίας στην Καταλωνια, ενώ πέταξαν και φέιγ βολάν με ανάλογο περιεχόμενο.