Τις διαδικασίες για την καταγραφή των εγκαταλελειμμένων παλιών κτιρίων που κρίνονται επικίνδυνα ξεκινά ο δήμος Πειραιά μετά την πρόσφατη μερική κατάρρευση παλιού οικήματος στην οδό Καραϊσκου. Σημειώνεται ότι ορισμένα από αυτά τα ακίνητα χρησιμοποιούνται ως προσωρινά καταλύματα από άστεγους ή χρήστες ναρκωτικών.
Όπως επεσήμανε ο δήμαρχος της πόλης κ. Γιάννης Μώραλης στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου είναι ένα διαχρονικό πρόβλημα τόσο στην Αθήνα όσο και στον Πειραιά τα δεκάδες παλιά επικίνδυνα κτίρια πολλά εκ των οποίων είναι διατηρητέα και η διαχείριση τους είναι δύσκολη καθώς υπόκεινται σε νόμο του 1929. Και πρόσθεσε ότι μαζί με τους αρμόδιους αντιδημάρχους αποφάσισαν να ξεκινήσουν την διαδικασία για να εξακριβωθεί τι μπορεί να γίνει με τα συγκεκριμένα οικήματα κυρίως όσα βρίσκονται μέσα στον αστικό ιστό.
Αναφερόμενος στο περιστατικό της οδού Καραϊσκου σημείωσε ότι θα μπορούσε να έχει τραυματιστεί σοβαρά διερχόμενος δημότης. Στόχος, όπως είπε ο κ. Μώραλης, είναι να ξεκαθαρίσουν τα βήματα που πρέπει να γίνουν για να προχωρήσει στη συνέχεια η διαδικασία κατεδαφίσεων παλιών κτιρίων που βρίσκονται δίπλα σε κατοικίες ή σε πολυσύχναστους δρόμους.
Το θέμα, τόνισε ο κ. Μώραλης, θα απασχολήσει το Δημοτικό Συμβούλιο και στην επόμενη συνεδρίαση του.