Σε διάβημα διαμαρτυρίας στην υπουργό κυρία Ολγα Γεροβασίλη αλλά και σε νομικές ενέργειες θα προχωρήσουν οι συνδικαλιστές της ΑΔΕΔΥ, ύστερα από τον εντοπισμό παραποιημένων εντύπων αξιολόγησης, τα οποία διανεμήθηκαν, όπως καταγγέλλουν, στο υπουργείο Παιδείας.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος» η ΑΔΕΔΥ ετοιμάζει δυναμικές παρεμβάσεις με επίκεντρο «την παραποίηση δημόσιου εγγράφου», που οι συνδικαλιστές κρίνουν ότι δεν είναι τυχαίο περιστατικό, αλλά εντάσσεται μέσα στο κλίμα πιέσεων που εξέθρεψε η κυβέρνηση στην προσπάθειά της νασπάσει την απεργία – αποχή των εργαζομένων στο Δημόσιο από το σύστημα αξιολόγησης που προωθείται.
Κατηγορίες για «κόλπα»,ελιγμούς, δημιουργία εντυπώσεων με όπλο τα ποσοστά για τη συμμετοχή των δημοσίων υπαλλήλων στις διαδικασίες της αξιολόγησης δίνουν και παίρνουν στον πόλεμο ΑΔΕΔΥ-κυβέρνησης για την αξιολόγηση.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ κατηγορεί την ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης ότι έχει την πολιτική ευθύνη για φαινόμενα εκφοβισμού και πιέσεων προς δημοσίους υπαλλήλους για να μετέχουν στις διαδικασίες αξιολόγησης. Τώρα οι συνδικαλιστές στο δημόσιο εγκαλούν την κυβέρνηση ότι ενθαρρύνει ή τουλάχιστον ανέχεται καταστάσεις που ξεκίνησαν με «τα παρανόμως ανοιχτά εμπιστευτικά πρωτόκολλα, την τρομοκρατία και την ανταπεργία» καιέφτασαν, όπως σημειώνουν,στις παραποιήσεις εγγράφων.
Συνδικαλιστές εντόπισαν παραποιημένα έντυπα αξιολόγησης, τα οποία, όπως τονίζει, η ΑΔΕΔΥ, μοιράστηκαν στο υπουργείο Παιδείας, για την αξιολόγηση των προϊσταμένων από τους υφισταμένους τους, και λείπει από αυτά η βαθμολογία 0-40 και οι χαρακτηρισμοί «ανεπαρκής», «ακατάλληλος».
«Η Κυβέρνηση και η κ. Γεροβασίλη, μπροστά στη νέα απόρριψη της αξιολόγησης, από τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων στο Δημόσιο, μετέρχονται πλέον όλα τα μέσα για να πετύχουν τον στόχο τους», αναφέρει η ΑΔΕΔΥ. «Είναι πραγματικά πρωτάκουστο να παραποιείται, έτσι χωρίς καμιά ντροπή, δημόσιο έγγραφο προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της Κυβέρνησης που δεν είναι άλλος από την επιβολή της αξιολόγησης με κάθε τρόπο», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Χαρακτηρίζει πρωτοφανή αυτή την ενέργεια και δηλώνει ότι θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την περιφρούρηση της απεργίας-αποχής των εργαζομένων στο Δημόσιο.
Επίσης, η ΑΔΕΔΥ προειδοποιεί ότι «θα εξαντλήσει όλες τις νόμιμες ενέργειες, προκειμένου να επιληφθούν του θέματος της παραποίησης δημόσιου εγγράφου».