Αυστηρή προειδοποίηση προς όλους όσοι υποστηρίζουν τους δράστες της ρατσιστικής επίθεσης εναντίον δύο Πακιστανών εργατών στην Γκορυτσά Ασπροπύργου απηύθυνε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, υποστηρίζοντας παράλληλα πως οι άνδρες της Ασφάλειας Αττικής βρίσκονται πολύ κοντά στην ταυτοποίηση και τον εντοπισμός των δραστών της επίθεσης.

«Οι δράστες αυτών των επιθέσεων δεν θα μείνουν ατιμώρητοι. Έχουν δοθεί αυστηρές οδηγίες στην Αστυνομία, ώστε οι δράστες να ταυτοποιηθούν και να συλληφθούν. Αλλά και αυτοί που τους υποστηρίζουν έχουν τεράστια ευθύνη» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τόσκας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, σε συνεργασία με το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Ασφάλειας Αττικής, έχουν συλλέξει αρκετά στοιχεία για έναν από τους δράστες, ενώ αναζητούν άλλα τρία άτομα, που συμμετείχαν στην ομάδα η οποία ξυλοκόπησε άγρια τους δύο Πακιστανούς.

Μάλιστα, το ένα από θύματα της επίθεσης φέρεται ότι έχει ήδη αναγνωρίσει έναν από τους δράστες, κάτι που ανοίγει το δρόμο, πιθανότατα για συλλήψεις, αλλά η υπόθεση είναι ακόμα στο στάδιο της προανάκρισης.

Οι πληροφορίες αναφέρουν, ότι πρόκειται για άτομα που κινούνται στην περιοχή και δεν είναι πρώτη φορά που εμπλέκονται σε ενέργειες εναντίον μεταναστών.

Καταδικάζουν τα κόμματα: Χρόνιο πρόβλημα ο ρατσισμός στον Ασπρόπυργο

Γνωστό είναι το πρόβλημα των ρατσιστικών επιθέσεων στην ευρύτερη περιοχή του Ασπροπύργου. Ήλθε ωστόσο με τον πιο δραματικό τρόπο στην επικαιρότητα με τη δολοφονική επίθεση που δέχθηκαν το Σάββατο με σιδερογροθιές δύο πακιστανοί εργάτες.

Οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στο Τζάνειο νοσοκομείο, όπου ο ένας παραμένει για νοσηλεία και βρίσκεται εκτός κινδύνου.

«Καμία ανοχή στο ρατσισμό και τον φασισμό» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η Φώφη Γεννηματά κάνει λόγο για το «ρατσιστικό τέρας, που είναι ζωντανό και προκαλεί».

Έντονο το πρόβλημα των ρατσιστικών επιθέσεων στην ευρύτερη περιοχή

Επισημαίνεται ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που αλλοδαποί στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής και ειδικότερα στον Ασπρόπυργο δέχονται επίθεση από συγκεκριμένα άτομα, τα οποία είναι γνωστά για τη δράση τους. Οι επιθέσεις λαμβάνουν χώρα υπό την αιγίδα ακροδεξιών ομάδων, καθιστώντας το ζήτημα των ρατσιστικών ενεργειών σε ιδιαίτερα σοβαρό στην περιοχή.

Μάλιστα, λίγους μήνες νωρίτερα και συγκεκριμένα τον Μάιο, 30 άτομα επιτέθηκαν σε πακιστανούς εργάτες στην Γκορυτσά, τραυματίζοντάς τους. Σύμφωνα με την ΚΕΕΡΦΑ, η δράση της συγκεκριμένης ομάδας ανθρώπων είναι γνωστή στις Αρχές.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της επίθεσης, οι δράστες φώναζαν «Βρώμικοι Πακιστανοί. Πού θα τρέξετε για να φύγετε τώρα;».

Τόσκας: Κοντά στους δράστες η Αστυνομία

Aυστηρή προειδοποίηση προς όλους όσοι υποστηρίζουν τους δράστες της ρατσιστικής επίθεσης στην Γκορυτσά Ασπροπύργου απηύθυνε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, υποστηρίζοντας πως οι άνδρες της Ασφάλειας Αττικής βρίσκονται πολύ κοντά στην ταυτοποίηση και τον εντοπισμό των δραστών της επίθεσης.

«Οι δράστες αυτών των επιθέσεων δεν θα μείνουν ατιμώρητοι. Έχουν δοθεί αυστηρές οδηγίες στην Αστυνομία, ώστε οι δράστες να ταυτοποιηθούν και να συλληφθούν. Αλλά και αυτοί που τους υποστηρίζουν έχουν τεράστια ευθύνη» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τόσκας.

Σύμφωνα με την Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ), οι δύο πακιστανοί εργάτες δούλευαν στα χωράφια, όταν ομάδα πέντε ατόμων τους περικύκλωσε και άρχισε να τους χτυπά με σιδερογροθιές στο κεφάλι και στο υπόλοιπο σώμα.

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

Η χτεσινή δολοφονική επίθεση με στόχο μετανάστες εργάτες γης στον Ασπρόπυργο Αττικής έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά βίαιων και ρατσιστικών επιθέσεων στην περιοχή. Οι φωτογραφίες των θυμάτων είναι αποκαλυπτικές του φρικιαστικού προσώπου του φασισμού που σπέρνει τον τρόμο στον Ασπρόπυργο.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο πλευρό των μεταναστών και δεν θα αφήσουμε το ρατσιστικό μίσος να δηλητηριάσει τις γειτονιές μας.

Καμία ανοχή στο ρατσισμό και τον φασισμό. Οι δράστες πρέπει να εντοπιστούν και να συλληφθούν άμεσα, δεν δικαιολογείται καμία ολιγωρία.

Η ανακοίνωση της Φ. Γενημματά

Οι εικόνες των αιμόφυρτων μεταναστών στον Ασπρόπυργο συγκλονίζουν όλους μας.

Το ρατσιστικό τέρας είναι ζωντανό και προκαλεί. Όμως η δημοκρατία μας είναι ισχυρή και η προάσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων όλων ανεξαιρέτως των πολιτών αδιαπραγμάτευτη. Η Κυβέρνηση να κάνει το καθήκον της πριν θρηνήσουμε κι άλλες ανθρώπινες ζωές. Οι δράστες και οι οργανωτές των επιθέσεων πρέπει να συλληφθούν και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη.

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει τη νέα δολοφονική επίθεση των εγκληματιών ναζιστών της Χρυσής Αυγής σε βάρος μεταναστών εργατών στην περιοχή του Ασπροπύργου», αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του, στην οποία σημεώνει ότι: «αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά η θρασυδειλία και το μίσος των χρυσαυγιτών που στρέφεται κατά ταλαιπωρημένων ανθρώπων, εργατών – Ελλήνων και μεταναστών – την ίδια στιγμή που κάνουν πλάτες σε αφεντικά και μεγάλα συμφέροντα, οι οποίοι θέλουν εργάτες – σύγχρονους δούλους».

Το ΚΚΕ επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση για την εξέλιξη αυτή, «όχι μόνο για την κωλυσιεργία της δίκης, αλλά και γιατί συμμορίες φασιστών δρουν ανενόχλητοι σε περιοχές, όπως τον Ασπρόπυργο και στην ευρύτερη περιοχή. Πρέπει άμεσα να εντοπίσει και να συλλάβει τους δράστες της επίθεσης και τους εγκληματίες καθοδηγητές τους της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής».

«Οι εργαζόμενοι, ο λαός χρειάζεται να καταδικάσουν τέτοιες ενέργειες και να απομονώσουν αποφασιστικά τη Χρυσή Αυγή και όσους τους θρέφουν», καταλήγει η ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση της Ένωσης Κεντρώων

Την καταδίκη της «για τη δολοφονική επίθεση σε Πακιστανούς εργάτες στον Ασπρόπυργο» εκφράζει, σε ανακοίνωσή της, η Ένωση Κεντρώων και καλεί «την Ελληνική Αστυνομία να πράξει και να κινηθεί άμεσα, έτσι ώστε να συλληφθούν οι δράστες και να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη».
«Τα όποια φαινόμενα φασισμού, ρατσισμού και ξενοφοβίας δεν έχουν θέση στην ελληνική κοινωνία και θα μας βρουν απέναντι» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.