από metereologos.gr
Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018
 
 

Ξένες γλώσσες με χαμηλά δίδακτρα από το Πανεπιστήμιο Αθηνών

Τι προσφέρει στους ενδιαφερόμενους
Ξένες γλώσσες με χαμηλά δίδακτρα από το Πανεπιστήμιο Αθηνών
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Εικοσιτέσσερις ξένες γλώσσες και πολλά ειδικά γλωσσικά προγράμματα μπορούν να μάθουν οι φοιτητές του πανεπιστημίου Αθηνών, αλλά και όλοι οι πολίτες, με δίδακτρα που ξεκινούν από 200 ευρώ τον χρόνο.

Στο Διδασκαλείο Ξένων Γλωσσών του Πανεπιστημίου Αθηνών που λειτουργεί από το 1931 και αποτελεί σήμερα μια ανεξάρτητη και αυτοτελή ακαδημαϊκή μονάδα, προσφέρονται προγράμματα διδασκαλίας ξένων γλωσσών ανωτέρου επιπέδου «για όλους», υπό την αιγίδα φυσικά των καθηγητών του Ιδρύματος.

Τι ακριβώς προσφέρεται; Μετάφραση, εξειδικευμένη ορολογία σε νομικά ή ιατρικές, ναυτιλιακή επιστημονική «διάλεκτος», επιχειρηματική ορολογία στα κινεζικά και πολλά άλλα. Περισσότεροι από 12.000 «φοιτητές» (μέλη του αλλά και πολίτες όλων των ηλικιών) παρακολουθούν πλέον τα προγράμματα του Ιδρύματος, ενώ μόνο εφέτος γράφτηκαν σε αυτά 2.105 άτομα.

Σήμερα στο Διδασκαλείο διδάσκονται 23 γλώσσες όλων των επιπέδων: αγγλική, αλβανική, αραβική, βουλγαρική, γαλλική, γερμανική, δανική, ιαπωνική, ινδική (Hindi - σανσκριτική), ισπανική, ιταλική, κινεζική, κορεατική, νορβηγική, ολλανδική, περσική, πορτογαλική, ρωσική, σερβική, σουηδική, τουρκική, τσεχική και φινλανδική.

Επιπλέον, προσφέρονται ειδικά προγράμματα για όποιον επιθυμεί να εξειδικευτεί στη γλώσσα, στη μετάφραση, στη νομική ή στην ιατρική επιστήμη.

Οι εγγραφές στα προγράμματα του θα συνεχίζονται ακόμη για μια εβδομάδα. Τα προγράμματα που προσφέρονται είναι τα ακόλουθα: Εργαστήριο Γραπτού και Προφορικού Λόγου στην Αγγλική Επιπέδου Β1-Β2, Εργαστήριο Προφορικού Λόγου στην Αγγλική Επιπέδου C1-C2, Εργαστήριο Γραπτού Ακαδημαϊκού Λόγου στην Αγγλική Επιπέδου C1-C2, Ιατρική Ορολογία στην Αγγλική (για φοιτητές Ιατρικών Σχολών - ιατρούς - νοσηλευτές), Νομική Ορολογία στην Αγγλική, Μετάφραση στην Αγγλική και Ελληνική (προαπαιτείται το επίπεδο γλωσσομάθειας Β2), Ναυτιλιακά - Maritime English (προαπαιτείται το επίπεδο γλωσσομάθειας Β2), Εργαστήριο Προφορικού Λόγου στη Γαλλική Επιπέδου Β1-Β2, Εργαστήριο Γραπτού Ακαδημαϊκού Λόγου στη Γαλλική Επιπέδου C1-C2, Νομική Ορολογία στη Γαλλική, Θεσμοί, Ορολογία & Μετάφραση εγγράφων της Ευρωπαϊκής Ενωσης στη Γαλλική, Εργαστήριο Γραπτού και Προφορικού Λόγου στη Γερμανική Επιπέδου C1-C2, Εργαστήριο Γραπτού & Προφορικού Λόγου στην Ισπανική Επιπέδου Β2, Εργαστήριο Πολιτισμού & Κουλτούρας στην Ισπανική Επιπέδου Β2, Εργαστήριο Γραπτού & Προφορικού Λόγου στην Ιταλική Επιπέδου Β2-C1, Business Chinese.

Οπως αναφέρουν οι εκπρόσωποι του Διδασκαλείου τα μαθήματα μπορούν να τα παρακολουθήσουν εκτός από τους φοιτητές ΑΕΙ/ΤΕΙ, και εργαζόμενοι ή άλλοι ενδιαφερόμενοι, με δίδακτρα που είναι ιδιαίτερα χαμηλά. Το Διδασκαλείο Ξένων Γλωσσών χορηγεί Βεβαίωση Παρακολούθησης και Βεβαίωση Σπουδών σε όσους ολοκληρώνουν επιτυχώς την παρακολούθηση του τμήματος στο οποίο έχουν εγγραφεί.
Κοινωνία περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.