«Εκείνο που ενοχλεί είναι η βία μέσα σε ακαδημαϊκό χώρο και πρέπει κάποτε να απομονωθούν απο τους ίδιους τους φοιτητές εκείνοι που προκαλούν επεισόδια μέσα στα πανεπιστήμια» λέει η πρύτανης του πανεπιστημίου Πατρών κυρία Βενετσάνα Κυριαζοπούλου μιλώντας στο «Βημα».

Λίγες ημέρες μετά τις νέες επιθέσεις σε βάρος του καθηγητή του Παντείου πανεπιστημίου κ. Αγγ. Συρίγου, ένα νέο επεισόδιο βίας στο χώρο των ελληνικών πανεπιστημίων, έρχεται να προστεθεί στο μεγάλο κατάλογο των τελευταίων ετών. Αυτή τη φορά στην Πάτρα.

Μετά απο διαμαρτυρία φοιτητών για τα θέματα της σίτισης και στέγασης και των πανεπιστημιακών συγγραμμάτων που απο χθες αναστέλλονται με απόφαση του Συλλόγου εκδοτών επιστημονικών βιβλίων λόγω καθυστέρηση πληρωμών απο το υπουργείο Παιδείας, 200 φοιτητές πραγματοποίησαν το πρωί κινητοποίηση έξω απο την πρυτανεία του Ιδρύματος.

Με την ολοκλήρωση της διαμαρτυρίας περίπου είκοσι απο αυτούς έμειναν πίσω και όταν δεν ικανοποιήθηκαν τα αιτήματα τους αποφάσισαν να τα επιβάλλουν δια της βίας. Έτσι, προπηλάκισαν την πρύτανη αλλά και προέδρους τμημάτων πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση τηςΣυγκλήτου, με την αρχή της νέας ακαδημαικής χρονιάς …

«Ήθελαν να διαλύσουν τα πάντα. Πρέπει οι φοιτητές κάποτε να απομονώσουν αυτά τα άτομα και να λειτουργήσουν και τα δικά τους πειθαρχικά συμβούλια» λέει η κυρία Κυριαζοπούλου που προσθέτει ότι η ίδια θα χειριστεί το θέμα ακαδημαικά.

Η Σύγκλητος τελικά συνεδρίασε ενώ λίγο αργότερα ενδόθηκε και η εξής ανακοινωση:

«Σήμερα 5/10/17, κατά τη διάρκεια της συνάντησης των Προέδρων όλων των Τμημάτων, πριν την καθιερωμένη συνεδρίαση της Συγκλήτου, προκειμένου να ενημερωθούν για τα θέματα που θα απασχολήσουν το Πανεπιστήμιο Πατρών τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά, προσήλθαν φοιτητές, περίπου 150 άτομα, τα οποία εξέθεσαν τα προβλήματά τους και έγινε συζήτηση με την Πρύτανι και τους Προέδρους των Τμημάτων.

Μετά από την αναχώρηση των φοιτητών παρέμειναν περίπου 30 άτομα, τα οποία με προπηλακισμούς εναντίον της Πρυτάνεως και των Προέδρων, προσπαθούσαν να αποτρέψουν την ολοκλήρωση της ενημέρωσης και την Σύγκλητο, που ήταν ορισμένη για σήμερα, εμποδίζοντας βίαια την αποχώρησή τους από την αίθουσα» και συνεχίζει:

«Η Πρυτανεία εκφράζει τη βαθιά της λύπη για παρόμοια γεγονότα, που δε συνεισφέρουν σε εποικοδομητικό διάλογο, διαταράσσουν την ομαλή λειτουργία του Πανεπιστημίου Πατρών και τελικά δεν οδηγούν σε επίλυση των προβλημάτων ολόκληρης της φοιτητικής κοινότητας, εξαιτίας των συμπεριφορών ορισμένων ατόμων που δεν αρμόζουν στο Ακαδημαϊκό περιβάλλον».