Ο λιμενικός Παναγιώτης Χριστοφορίδης, γνωστός από τις συνομιλίες του με
τον ισοβίτη Μάκη Γιαννουσάκη στην υπόθεση του NOOR1, έχει αναλάβει να
διενεργήσει την έρευνα για το δεξαμενόπλοιο «Lassea» στο οποίο
εντοπίστηκαν πετρελαιοειδή χωρίς τα νόμιμα παραστατικά.

Πρόκειται για τον ανθυπασπιστή του Λιμενικού, το όνομα του οποίου απασχόλησε τις δικαστικές αρχές μετά τις καταγγελίες του ισοβίτη Μάκη Γιαννουσάκη ότι δέχθηκε πιέσεις για να εμπλέξει στην υπόθεση του NOOR1 τον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη.

Όπως είναι γνωστό, πριν από λίγες ημέρες, ο εισαγγελέας Εφετών Πειραιά Παναγιώτης Μπρακουμάτσος διαβίβασε σχετική δικογραφία στο Ναυτοδικείο, προκειμένου να ελέγξει ως αρμόδιο ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του συγκεκριμένου στελέχους του Λιμενικουύ με βάση τις σχετικές καταγγελίες.

Υπενθυμίζεται ότι το «Lassea» εντοπίστηκε με ποσότητα πετρελαίου που θεωρείται λαθραία και για το γεγονός διενεργείται έρευνα, ενώ έχουν συλληφθεί ο πλοίαρχος και ο α’ μηχανικός. Το συγκεκριμένο σκάφος αντλούσε τα καύσιμα από το ναυάγιο του «Αγια Ζώνη ΙΙ».

Όπως προκύπτει μέχρι στιγμής, ο πλοίαρχος του «Lassea» εκτελούσε εντολές του πλοιοκτήτη του «Αγία Ζώνη ΙΙ» και όχι της πλοικτήτριας εταιρίας του «Lassea», ενώ πρόσωπο – φάντασμα παραμένει ο δεύτερος χρηματοδότης που συνέβαλε στην πληρωμή του φορτίου του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ».

Διαβάστε περισσότερα στα «Νέα»