Tην αντίδραση του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής προκάλεσε η αναφορά του πρώην υπουργού και βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη στη σημερινή συζήτηση στη Βουλή για την ρύπανση του Σαρωνικού ότι «ήταν τόσο πλημμελής η ενημέρωση, ώστε μέχρι και νεκρό είχαμε από αυτήν την ιστορία, μια κυρία που ξεβράστηκε προχθές τα ξημερώματα στο Φάληρο, που δεν γνώριζε προφανώς ότι δεν μπορούσε να κολυμπήσει!»
Στην ανακοίνωση του το υπουργείο επισημαίνει ότι «η σορός βρέθηκε με ρούχα, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί. Στην παραλία βρέθηκε τσαντάκι με διαβατήριο Βουλγαρίας, η φωτογραφία του οποίου μοιάζει με το πρόσωπο της σορού. Επίσης στο τσαντάκι βρέθηκαν προσωπικές σημειώσεις. Η σορός βρίσκεται ακόμα στο Ασκληπιείο Βούλας, χωρίς να έχει γίνει επίσημη αναγνώριση. Η Λιμενική Αρχή Φλοίσβου έχει ζητήσει από την πρεσβεία της Βουλγαρίας να κινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες για την αναγνώριση της σορού. Κατά συνέπεια δεν έχει γίνει ακόμα ούτε νεκροτομή προς διακρίβωση των αιτίων θανάτου.»

Στη συνέχεια παραπέμπει στην σχετική ανακοίνωση του Λιμενικού που εκδόθηκε το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου σύμφωνα με την οποία «εντοπίστηκε, βραδινές ώρες χθες, μία σορός γυναικός,αγνώστων λοιπών στοιχείων, στη θαλάσσια περιοχή της παραλίας »ΜΠΑΤΗ» στο Παλαιό Φάληρο. Ανωτέρω σορόςηλικίας περίπου 55-60 ετών,ύψους περίπου 1,70mκαιεύσωμης σωματικής διάπλασης με γκρίζα κοντά μαλλιά, έφερε λευκή –μαύρη μπλούζα και μπλε παντελόνι, ενώμεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο »ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ» Νοσοκομείο Βούλας. Προανάκριση διενεργείται από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Φλοίσβου του Λιμεναρχείου Σαρωνικού.»