Επιχειρηματίας που έχει κατηγορηθεί τουλάχιστον 3-4 φορές στο παρελθόν για λαθρεμπόριο καυσίμων –έχει προφυλακισθεί σε μία περίπτωση- φέρεται να είναι ο «αφανής» ιδιοκτήτης της εταιρείας Mare Hellas Shipping η οποία από τον Οκτώβριο του 2012 διαχειρίζεται το πλοίο Lassea.

Πρόκειται για το δεξαμενόπλοιο που προχώρησε σε παράνομες ενέργειες με την απάντληση καυσίμων από το πλοίο «Αγία Ζώνη ΙΙ» το οποίο θεωρήθηκε υπεύθυνο για την ρύπανση του Σαρωνικού. Σημειώνεται ότι το εν λόγω πλοίο για μεταφορά των καυσίμων από το «Αγία Ζώνη ΙΙ» είχε επιλέξει ο ίδιος ο ιδιοκτήτης του δεξαμενόπλοιου που προκάλεσε την οικολογική καταστροφή κ. Θεόδωρος Κουντούρης.

Στελέχη του Λιμενικού υποστηρίζουν ότι πίσω από το ναυάγιο του «Αγία Ζώνη ΙΙ», της διαδικασίας απάντλησης όπως και από άλλες ενέργειες που έχουν προηγηθεί, υποκρύπτεται «σύστημα» τριών –τεσσάρων επιχειρηματιών οι οποίοι έχουν συσχετισθεί με λαθρεμπόριο πετρελαίου. Ωστόσο σε πολλές περιπτώσεις είχαν απαλλαχθεί σε μεταγενέστερη φάση. Παράλληλα ερευνώνται πολλές από τις επισκευές των ίδιων πλοίων σε ναυπηγείο του Πειραιά.