Για ένα πεταμένο κουτί μπύρας που … λέρωσε ένα παντελόνι φέρεται να υπήρξε –σύμφωνα με τις αρχικές έρευνες της ΕΛ. ΑΣ. –το αιματηρό περιστατικό ανάμεσα σε Αλβανούς, που σημειώθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης, στην πλατεία Δαβάκη, στην Καλλιθέα, κοντά σε παιδική χαρά.
Αποτέλεσμα ήταν ο σοβαρός τραυματισμός από σφαίρες δύο νεαρών ανδρών, οι οποίοι διακομίστηκαν με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο.
Τα δύο άτομα νοσηλεύονται εκτός κινδύνου και φρουρούμενα.
Σύμφωνα με τις αρχικές μαρτυρίες που συγκέντρωσε η ΕΛΑΣ λίγη ώρα πριν την ένοπλη επίθεση, ένα ζευγάρι Αλβανών καθόταν δίπλα από το παγκάκι των δύο αλλοδαπών που πυροβολήθηκαν. Ο άντρας έπινε μία μπύρα και ακολούθως πέταξε και κλώτσησε το κουτί – πιθανόν θυμωμένος από την εξέλιξη της συζήτησης με την φίλη του – προς την πλευρά που κάθονταν η παρέα των ομοεθνών τους.
Σύμφωνα με τις ίδιες μαρτυρίες οι τελευταίοι άρχισαν να διαμαρτύρονται και να βρίζουν τον άντρα που κλώτσησε τη μπύρα. Ο συγκεκριμένος αλλοδαπός φέρεται τότε να απομακρύνθηκε μαζί με την κοπέλα και σύμφωνα με μαρτυρίες «πιθανόν επέστρεψε φορώντας κουκούλα και μαύρα ρούχα και πυροβόλησε εναντίον αυτών που τον είχαν βρίσει»
Ωστόσο η ΕΛ. ΑΣ. εξετάζει κι άλλες πτυχές του συμβάντος.