από metereologos.gr
Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017
 

Ερωτηματικά για την ποσότητα καυσίμων που μετέφερε το ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ

Σύμφωνα με το ΛΣ είχε 2.570 μετρικούς τόνους ενώ από τα ΕΛΠΕ φόρτωσε 1.800
Ερωτηματικά για την ποσότητα καυσίμων που μετέφερε το ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 


Νέα ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός ότι το μικρό δεξαμενόπλοιο «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ» όταν έφτασε στις εγκαταστάσεις των Ελληνικών Πετρελαίων λίγες ώρες πριν την βύθιση του είχε στις δεξαμενές του πετρέλαιο. Μια εξέλιξη που δεν είχε γνωστοποιηθεί μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα ΕΛ.ΠΕ. φόρτωσε το Σάββατο (μια ημέρα πριν την βύθιση του) περίπου 1.800 μετρικούς τόνους καυσίμων και απέπλευσε. Το πλοίο όταν βυθίστηκε βρισκόταν στην «ράδα» του Πειραιά λίγο έξω από την Ψυτάλεια.

Σημειώνεται ότι την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου στις 13.40 σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής αναφέρονταν ότι «συγκεκριμένα το «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ» είχε αποπλεύσει έμφορτο πρωινές ώρες χθες από τα διυλιστήρια του Ασπροπύργου με δύο χιλιάδες διακόσιους (2.200) μετρικούς τόνους fuel oil και τριακόσιους εβδομήντα (370) μετρικούς τόνους marine gas oil, ενώ επέβαιναν επί του πλοίου δύο (2) μέλη του πληρώματος από τα συνολικά έντεκα (11) μέλη.» Mε βάση αυτή την ανακοίνωση προκύπτει ότι το «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ» είχε μέσα στις δεξαμενές του πριν φτάσει στα ΕΛΠΕ εκατοντάδες μετρικούς τόνους καυσίμων των οποίων εξετάζεται η προέλευση.

Απαντήσεις για την ακριβή ποσότητα καυσίμων που μετέφερε ουσιαστικά θα δοθούν όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία μεταφοράς της ποσότητας που έχει απομείνει στο βυθισμένο πλοίο σε άλλο δεξαμενόπλοιο (μια διαδικασία που θα καθυστερήσει λόγω της εμπλοκής με το δεξαμενόπλοιο που χρησιμοποιούνταν ως τώρα μιας και τα πιστοποιητικά αξιοπλοϊας του λήγουν την Τρίτη και πρέπει άμεσα να βρεθεί άλλο) σε συνδυασμό και με την ποσότητα καυσίμων που διέρρευσε και κατέληξε σε αρκετά σημεία στον Σαρωνικό ενώ ερευνάται εάν από την στιγμή που απέπλευσε από τα ΕΛΠΕ έως τη βύθιση του είχε τροφοδοτήσει  με καύσιμα άλλο πλοίο.


Κοινωνία περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
-