Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι 8.225 φυσικοθεραπευτές όλης της χώρας, αντιδρώντας στα σχέδια της κυβέρνησης περί ενοποίησης των Τμημάτων Φυσικοθεραπείας και Εργοθεραπείας στο νέο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

«Λέμε ναι στην πανεπιστημιοποίηση, ότι πρέπει να είναι αυτοτελές, αυτόνομο και αυτοδύναμο το Τμήμα Φυσικοθεραπείας και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να συγχωνευθεί με άλλο τμήμα και μάλιστα με την ονομασία, που έχει ακουστεί, Θεραπευτικής Επιστήμης και Αποκατάστασης. Μια τέτοια εξέλιξη θα υποβάθμιζε και τις δυο επιστήμες, καταργώντας την αυτονομία των τμημάτων», δηλώνει ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών κ. Πέτρος Λυμπερίδης.
«Είναι απορίας άξιον γιατί το νέο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, με τμήμα φυσικοθεραπείας, με βάση εισαγωγής 17.425 μόρια και με μεγάλο ποσοστό πρώτης επιλογής από τους υποψήφιους φοιτητές, θα «ανταμείψει» τους αυριανούς φοιτητές με υποβαθμισμένες σπουδές, μέσω αυτής της πρότασης για συγχώνευση και αλλαγή ονομασίας», σημειώνει. Επίσης, προθέτει ότι εφέτος, τα τμήματα Φυσικοθεραπείας βρέθηκαν στην κορυφή της ζήτησης των υποψηφίων Φοιτητών στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, αφού η βαθμολογία για την εισαγωγή στα τμήματα Φυσικοθεραπείας παραμένει η υψηλότερη μεταξύ όλων των ΤΕΙ της Ελλάδας, με πρώτα από όλα αυτό της Αθήνας.
Από μια στατιστική μελέτη των βάσεων εισαγωγής στα 250 τμήματα των ΑΕΙ προκύπτει ότι τα τμήματα Φυσικοθεραπείας των ΤΕΙ Αθήνας και Θεσσαλονίκης έχουν υψηλότερη βάση σε σχέση με το 80% των πανεπιστημιακών τμημάτων, ενώ λιγότερα από πενήντα τμήματα των ΑΕΙ έχουν υψηλότερη βάση.
Οι εκπρόσωποι του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών τονίζουν ότι «το νέο τμήμα, εάν προκύψει, δεν θα αντιστοιχεί σε διεθνώς αναγνωρισμένα επιστημονικά πεδία, αλλά σε μια ελληνική πατέντα, η οποία μας γυρίζει σαράντα χρόνια πίσω, καθώς στη διεθνή πρακτική η Φυσικοθεραπεία είναι αυτοτελής».