Τέσσερα χρόνια συμπληρώνονται από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής και το χέρι του Γιώργου Ρουπακιά. Τη
Δευτέρα πραγματοποιείται συγκέντρωση στο μνημείο που έχει στηθεί στη μνήμη του αντιφασίστα
μουσικού στο Κερατσίνι.

Θα ακολουθήσει πορεία μέσα από τις γειτονιές του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας, που θα καταλήξει στο Καστράκι Δραπετσώνας, απέναντι από την πύλη Ε2 στο λιμάνι του Πειραιά. Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με τίτλο «Πώς
ανέχεσαι ΝΑΖεΙς μαζί τους;» στις 20:00, με ελεύθερη είσοδο.

Στη συναυλία συμμετέχουν μεταξύ άλλων οι Magic de Spell, Υπόγεια Ρεύματα, Fundracar, Μύκητες, Σ. Γραμμένος, Taburo Bota.

Το Σάββατο πραγματοποιήθηκε αντιφασιστική διαδήλωση προς τα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Μεσογείων για την επέτειο των τεσσάρων χρόνων από την δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα.

Εν τω μεταξύ, η δίκη της Χρυσής Αυγής για το συγκεκριμένο και άλλα εγκλήματα, όπως η δολοφονική επίθεση στους αιγύπτιους ψαράδες και στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, συνεχίζεται.

Ο Θανάσης Καμπαγιάννης εκ μέρους της Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, μιλώντας στην εφημερίδα Εργατική Αλληλεγγύη σημείωσε ότι η διαδικασία βρίσκεται στη φάση της ολοκλήρωσης των καταθέσεων των μαρτύρων κατηγορίας (έχουν καταθέσει 115 σε σύνολο 130) και τώρα το δικαστήριο ετοιμάζεται να περάσει στην επόμενη και εξίσου σημαντική φάση που είναι η ανάγνωση εγγράφων, εκθέσεων της αστυνομίας, η προβολή βίντεο και η ακρόαση ηχητικών ντοκουμέντων.

Τόσο οι καταθέσεις, όσο και τα ντοκουμέντα είναι πολύ σημαντικά, καθώς στόχος είναι να στοιχειοθετηθεί ο οργανωμένος χαρακτήρας και η ιεραρχική δράση της Χρυσής Αυγής, καθώς και ο πανελλαδικός χαρακτήρας της εγκληματικής δράσης της.

Σε ό,τι αφορά τις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις του Σαββάτου και της Δευτέρας, ο Θανάσης Καμπαγιάννης επισημαίνει ότι αφενός υπενθυμίζουν το αίτημα της οικογένειας Φύσσα για δικαιοσύνη και δίνουν το μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι «δεν ξεχνάμε», αφετέρου βάζουν στόχο τα δολοφονικά ορμητήρια της ΧΑ, δηλαδή τα γραφεία της, καθώς όπως προκύπτει από τη δικαστική διαδικασία εκεί είναι η αφετηρία των οργανωμένων επιθέσεων ενός υποτιθέμενου νόμιμου πολιτικού κόμματος.

Τις εξελίξεις στη δίκη της Χρυσής Αυγής μπορείτε να παρακολουθείτε στο Jail Golden Dawn.