Οχι μόνο δεν κάνουν πίσω οι συνδικαλιστές στο Δημόσιο σχετικά με το νέο σύστημα αξιολόγησης στη δημόσια διοίκηση, αλλά οργανώνουν εκδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά το επόμενο διάστημα. Οι εργαζόμενοι στην πλειονότητά τους συμμετέχουν εδώ και πολύ καιρό στην απεργία-αποχή, η οποία έχει προκηρυχθεί από την ΑΔΕΔΥ, καιδεν συμπληρώνουν τα έντυπα αξιολόγησης. Τώρα, με δεδομένο ότι η ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης προωθεί προς ψήφιση στη Βουλή τροπολογία με την οποία πετά το «μπαλάκι» στους προϊσταμένους, οι επικεφαλής σε γενικές διευθύνσεις και διευθύνσεις σε δημόσιους φορείς καλούνται να κάνουν την αξιολόγηση των υπαλλήλων, με μοχλό πίεσης ότι αν δεν διεκπεραιώσουν τα καθήκοντά τους ως αξιολογητές δεν θα μπορούν να διεκδικήσουν θέσεις ευθύνης.
Η ΑΔΕΔΥ απάντησε με ομόφωνη απόφασή της (8.9.2017), χαρακτηρίζοντας «εκβιαστική, διασπαστική, αντισυνταγματική και απεργοσπαστική» την τροπολογία. Μάλιστα, κάλεσε σωματεία και συλλόγους εργαζομένων να πραγματοποιήσουν γενικές συνελεύσεις με θέμα την απεργία-αποχή από την αξιολόγηση και την περιφρούρησή της.
Στο πλαίσιο των συσκέψεων και διεργασιών που υπήρξαν, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ διοργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος το μεσημέρι της ερχόμενης Τρίτης (19.9.2017) και στη συνέχεια πορεία προς τη Βουλή. Μάλιστα, με στόχο την ευρεία συμμετοχή των εργαζομένων στο Δημόσιο, κηρύσσει την ίδια ημέρα Παναττική Στάση Εργασίας από τις 12.30 έως τη λήξη του ωραρίου λειτουργίας των υπηρεσιών.
Οι συνδικαλιστές της κορυφαίας δημοσιοϋπαλληλικής οργάνωσης επιτίθεται με σκληρό τρόπο κατά της υπουργού, κατηγορώντας την ότι με την τροπολογία αυτή εκβιάζει τους εργαζομένους και όλους όσοι κατέχουν θέσεις ευθύνης. Μάλιστα, επισημαίνουν ότι «επιχειρεί να αποκρύψει την ήττα της και το ναυάγιο που υπέστη στο θέμα αυτό και να στείλει το μήνυμα ότι έτσι μπορεί πάρει τη ρεβάνς».
Την εγκαλούν ότι «προκειμένου να σπάσει μια απεργία»νομοθετεί ποινές για αυτούς που συμμετέχουν σε αυτή,τροποποιεί διοικητικές διαδικασίες, «αλλάζει ημερομηνίες προκειμένου να μπορέσει η ίδια να απολογηθεί στους θεσμούς, στην Ευρωπαϊκή Ενωση και στο ΔΝΤ!».
Η τροπολογία αυτή, σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ, καθιερώνει την τιμωρία των απεργών με τον αποκλεισμό τους από τις διαδικασίες κρίσεων, γεγονός που αποτελεί πρωτοφανή καταπάτηση του δικαιώματος στην απεργία και προσπάθεια δημιουργίας απεργοσπαστικού μηχανισμού.

HeliosPlus