Οι συνειρμοί και οι συμβολισμοί αρέσουν στην πολιτική. Προφανώς αρέσουν και στον κ. Γιώργο Καμίνη.
Ως δήμαρχος Αθηναίων, υποδέχθηκε στο δημαρχιακό Μέγαρο τον πρώην πρωθυπουργό της Ισπανίας κ. Φελίπε Γκονζάλες και θα του απονείμει απόψε το βράδυ, σε ειδική τελετή στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, το «Βραβείο Δημοκρατίας της πόλης των Αθηνών».
Ως υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, ο κ. Καμίνης δίνει, ευσχήμως, το μήνυμα στο όλον του πασοκικού χώρουότι υποδέχεται τον Φελίπε, τον σοσιαλδημοκράτη τον οποίο ο Ανδρέας Παπανδρέου ανέφερε πάντα δίπλα στον Μιτεράν ως εκ των πρωτεργατών, μαζί με τον ίδιο, της προσπάθειας που ξεκίνησε το 1980 για την «αλλαγή στην Νότιο Ευρώπη».
Ως διεκδικητής της θέσης του επικεφαλής της νέας κεντροαριστερής παράταξης, με το βλέμμα και στη διεύρυνσή της, ο κ Καμίνης δίνει επίσης το σήμα στους παλιούς, νεότερους και νεόκοπους λάτρεις του φιλελευθερισμού ότι βραβεύει ένα πρώην ηγέτη μεγάλης χώρας, ο οποίος, ομνύει, ποικιλοτρόπως,στη φιλελεύθερη οικονομία και δημοκρατία και έχει αποδείξει την προσήλωσή του στην ΕΕ. Αλλωστε η συνοπτική περιγραφή της προσωπικότητάς του κ. Γκονζάλες από τον κ. Καμίνη, αναφορικά με την επιλογή του για το βραβείο, είναι: «υπήρξε ο μακροβιότερος πρωθυπουργός στην ιστορία της Ισπανίας που σφράγισε με τη στάση και τοέργο του την εδραίωση της δημοκρατίας στην εποχή μετά την δικτατορία του Φράνκο, στην Ισπανία. Παράλληλα εργάστηκε με αφοσίωση και έμπνευση για τα ιδανικά του Ευρωπαϊκού σχεδίου».
Το βέβαιο, είναι ότι ο κ. Καμίνης είναιμεθοδικός και ξέρει να χτίζει, αθόρυβα, από «χθες», αυτό που «σήμερα» αναδεικνύει και αυτό που «αύριο» θέλει να πάει. Το Βραβείο Δημοκρατίας της πόλης των Αθηνών αποτελεί δική του πρωτοβουλία. Θεσμοθετήθηκε από τον δήμο Αθηναίων πέρυσι, με το βραβείο, το 2016, να απονέμεται στον κ. Κένεθ Ροθ, εκτελεστικό διευθυντή του Παρατηρητηρίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα –Human Rights Watch.
Τώρα είχε σειρά ο κ. Φελίπε Γκονζάλες.
Ομως, έχει σημασία ότι αυτή τη φορά θα απονεμηθεί, με την ευκαιρία της πραγματοποίησηςτου 5th New York Times Athens Democracy Forum, που θα διαρκέσει έως τις 17 Σεπτεμβρίου 2017. Αμέσως μετά την κεντρική εκδήλωση του συνεδρίου, θα γίνει η απονομή απόψε.

Τι είναι αυτό το συνέδριο
Διοργανώνεται από τους «New York Times» σε συνεργασία με το Ταμείο Δημοκρατίας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, την εφημερίδα «Η Καθημερινή» και τον Δήμο Αθηναίων. Οπως επισημαίνεται από τους διοργανωτές του συνεδρίου, «επιφανείς πολιτικοί, επιχειρηματίες, ηγέτες, οικονομολόγοι και ακαδημαϊκοί συμμετέχουν σε ένα ανοιχτό διάλογογιατις πιεστικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η φιλελεύθερη δημοκρατία, οι θεσμοί και το οικονομικό μας σύστημα»…