Να αποδοθούν υπηρεσιακές και πολιτικές ευθύνες, ζήτησε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επισκέπτεται περιοχές που έχουν πληγεί από την οικολογική καταστροφή στον Σαρωνικό.

Ξεκίνησε από τον Φλοίσβο Φαλήρου, και θα συνεχίσει σε Άλιμο και Γλυφάδα.

«Υπάρχουν βαριές ευθύνες και αμείλικτα ερωτήματα» είπε ο κ. Μητσοτάκης και διερωτήθηκε: «Ποιος έκρινε ότι το καράβι ήταν αξιόπλοο; Γιατί άργησε αντιδράσει τόσο πολύ ο μηχανισμός; Πως γίνεται να βουλιάζει ένα καράβι σε συνθήκες νηνεμίας;»

«Ο πρωθυπουργός να αποδεχθεί την παραίτηση του κ. Κουρουμπλή» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΝΔ θα καταθέσει σήμερα επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή προς τον αρμόδιο υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή, ενώ χθες με ανάρτησή του στο twitter ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ασκήσει έντονη κριτική στην κυβέρνηση την οποία είχε κατηγορήσει για αδιαφορία.

Βασίλης Κικίλιας

Επίθεση κατά της κυβέρνησης και του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παν. Κουρουμπλή εξαπέλυσε λίγο νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας, με αφορμή την οικολογική καταστροφή στον Σαρωνικό.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, ο εκπρόσωπος της ΝΔ τόνισε πως ο κ. Κουρουμπλής ήταν στο Λονδίνο και την Κυριακή διαβεβαίωνε πως η διαρροή στο μικρό δεξαμενόπλοιο ελέγχεται κατά 95%. «Σχεδόν πανηγύριζε στα ραδιόφωνα και μας είπε ότι έγκαιρα παρενέβη το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και κάνει πολύ σωστά τη δουλειά του. Την Τρίτη σε ραδιοφωνική του παρέμβαση μάς είπε, λίγο έως πολύ, ότι έχει περιοριστεί στη Σαλαμίνα και γύρω γύρω από το πλοίο η ζημιά. Σε πληροφορίες δημοσιογράφου ότι η ρύπανση φτάνει μέχρι τη Γλυφάδα, είπε ότι δεν είναι πράγματα αυτά, ίσως μια με δυο κηλίδες. Παίζεται το θέατρο του παραλόγου. Οι κύριοι εγκλημάτησαν κατά της Αττικής» τόνισε χαρακτηριστικά επισημαίνοντας πως αν ο Κ. Μητσοτάκης ήταν πρωθυπουργός θα είχε γυρίσει «κουτρουβαλώντας τον υπουργό του από το Λονδίνο, για να συντονίσει και να μαζέψει αυτό το έγκλημα που έχει γίνει».