Τσαρούχης, Βακιρτζής, Βαρλάμος, Θεοδωρόπουλος, Τέτσης, Μόραλης, Χατζημιχάλη, Κομιανού, Σικελιώτης, Μιγάδης είναι μερικοί από τους περισσότερους από πεντακόσιους καλλιτέχνες που ανταποκρίθηκαν στο παρελθόν και τα έργα τους κόσμησαν τις εκθέσεις των κατασκηνώσεων «Χαρούμενα Παιδιά – Χαρούμενα Νιάτα» που τον μήνα Οκτώβριο διοργανώνουν την 25η Εκθεση Προσφοράς Καλλιτεχνών και Βιβλίου.

Η έκθεση συνδιοργανώνεται με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων ο οποίος και παραχωρεί το Πολιστικό Κέντρο «Μελίνα» στο θησείο (το παλιό πιλοποιείο Πουλόπουλου) επί της οδού Ηρακλειδών και θα πραγματοποιηθεί στις 4 Οκτωβρίου 2017 και θα διαρκέσει έως την 15η του ίδιου μήνα. Τα εγκαίνια της έκθεσης προγραμματίζονται για την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017.

Η Εκθεση διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια από το 1964, τότε που ο ιδρυτής των Κατασκηνώσεων «Χαρούμενα Παιδιά Χαρούμενα Νιάτα» π. Γεώργιος Πυρουνάκης κάλεσε τους καλλιτέχνες και λογοτέχνης να δωρίσουν έργα τους ώστε με τον τρόπο αυτό να συμβάλουν στη δωρεάν φιλοξενία παιδιών με οικονομικώ και κοινωνικά προβλήματα στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων στους πρόποδες του όρους Πατέρας.

Όπως γνωστοποιούν οι διοργανωτές της έκθεσης θα διευκόλυνε ιδιαίτερα η οργάνωσή της αν καλλιτέχνες, συγγραφείς και εκδοτικοί οίκοι που ενδιαφέρονται να συνδράμουν έδιναν τα έργα και τα βιβλία τους μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου 2017.

Οι ζωγράφοι, χαράκτες, γλύτες που επιθυμούν να δώσουν έργα τους μπορούν να επικοινωνούν με τον κύριο Στρατή Πυρουνάκη στο 6936945206 ενώ οι Συγγραφείς και Εκδοτικοί Οίκοι που επιθυμούν να δώσουν βιβλία τους με την κυρία Ρίτα Ζαμπάλου στο 6944183454.