«Διατηρούμε σοβαρότατες επιφυλάξεις» είπε το πρωί της Τετάρτης η υπεύθυνη του τομέα Παιδείας της ΝΔ κυρία Νίκη Κεραμέως βγαίνοντας από το γραφείο του υπουργού Παιδείας κ. Κ. Γαβρόγλου, όπου άκουσε και η ίδια την πρόταση της κυβέρνησης για το νέο εξεταστικό σύστημα.

Αντιδρώντας από την πλευρά του, στο «κύμα» των αντιδράσεων που προκάλεσε η πρόταση του που περιλαμβάνει δυο πανελλαδικού τύπου εξεταστικές διαδικασίες μέσα στην χρονιά για την Γ τάξη Λυκείου (Ιανουάριο και Ιούνιο), ο υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε ανοικτά σε δηλώσεις του στην διαδικασία …βελτιώσεων της, που θα ακολουθήσει.

«Ήρθα να ακούσω τις προθέσεις κυβέρνησης καθώς το τελευταίο διάστημα έχουμε γίνει αποδέκτες αντικρουόμενων δηλώσεων» τόνισε η κυρία Κεραμέως. «Έκανα πολλές δηλώσει» συνέχισε. «Διατηρούμε σοβαρότατες επιφυλάξεις. Πολλά σημεία είναι προβληματικά που χρήζουν διευκρινίσεων και μελέτης. Θα αναμένουμε το νομοσχέδιο ελπίζουμε ότι μέχρι τότε δεν θα έχουν αλλάξει οι προθέσεις της κυβέρνησης» κατέληξε δηκτικά.

«Μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου είχαμε μια αναλυτική συζήτηση για το θέμα» δήλωσε από την πλευρά του ο υπουργός Παιδείας κ. Κ. Γαβρόγλου. «Επικοινώνησα και με τους πολιτικούς αρχηγούς για ενημέρωση αναλυτική» συνέχισε.

«Σήμερα είχα τη χαρά να συναντηθώ με την κυρία Κεραμέως, υπεύθυνη του τομέα παιδείας της Νέας Δημοκρατίας. Απαντήθηκαν όλα, ανεξάρτητα αν συμφωνεί κάποιος με τις απαντήσεις» ανέφερε ο κ. Γαβρογλου. «Στόχος μας είναι η η αναβάθμιση του Λυκείου, δύσκολη και περίπλοκη συζήτηση. Θα δούμε ενδεχόμενες βελτιώσεις και αντιπαραθέσεις» κατέληξε.