Τη Μονάδα Υγείας Αλεξάνδρας θα επισκεφθεί αύριο, Τετάρτη, ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, συνοδευόμενος από τον αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ), Σταμάτη Βαρδαρό.

Ο κ. Ξανθός θα ενημερωθεί από το διοικητικό και επιστημονικό προσωπικό της δομής για θέματα που αφορούν την λειτουργία της, καθώς από τις 10 Ιουλίου, η Μονάδα Υγείας Αλεξάνδρας δέχεται περιστατικά 24 ώρες το 24ωρο, εξυπηρετώντας ασθενείς που χρειάζονται επείγουσα πρωτοβάθμια περίθαλψη.

Το υπουργείο Υγείας δίνει μεγάλη έμφαση στην 24ωρη πιλοτική λειτουργία της Μονάδας Υγείας Αλεξάνδρας, καθώς θεωρεί ότι μπορεί να οδηγήσει στην επίλυση χρόνιων προβλημάτων του συστήματος υγείας συμβάλλοντας στην αποφόρτιση των εφημερευόντων Νοσοκομείων του κέντρου της Αθήνας και την καλύτερη διαχείριση των νοσοκομειακών ασθενών που χρειάζονται δευτεροβάθμια περίθαλψη.

Στη Μονάδα Υγείας Αλεξάνδρας (Λεωφόρος Αλεξάνδρας 119, Τ.Κ. 11475, Αθήνα) υπάρχει σε 24ωρη βάση παθολόγος, καρδιολόγος και παιδίατρος, για την εκτίμηση της κρισιμότητας κάθε περίπτωσης και την άμεση αντιμετώπισή τους. Ενώ, πέντε ακόμη ιατρικές και εργαστηριακές ειδικότητες (Ορθοπεδικής, Χειρουργικής, Ακτινοδιαγνωστικής, Βιοπαθολογίας και Οδοντιατρικής), παρέχουν υπηρεσίες καθημερινά από τις 8:00 το πρωί έως τις 21:00 το βράδυ και Σαββατοκύριακα-αργίες από τις 8:00 το πρωί έως τις 14:00 το μεσημέρι.