Απέρριψε το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών την αίτηση αναστολής της ποινής (κάθειρξη 21 ετών), την οποία υπέβαλε ο καταδικασθείς για την υπόθεση Εnerga – Hellas Power Αριστείδης Φλώρος.

Η υπεράσπιση του Αριστείδη Φλώρου προσκόμισε ιατρική βεβαίωση επικαλούμενη αυτοκτονικό ιδεασμό και κατάθλιψη του εντολέα της, ωστόσο το δικαστήριο δεν έκανε δεκτή τη σχετική αίτηση.

Αντιθέτως, έκανε δεκτή την αίτηση αναστολής της ποινής της Μαρίας Σκλαβάκη, που έχει καταδικασθεί για την ίδια υπόθεση σε κάθειρξη επτά ετών πρωτοδίκως. Τελικά, η καταδικασθείσα αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.
Η Σκλαβάκη είναι η γυναίκα που είχε φορέσει «βραχιολάκι» αλλά το έσπασε πριν από καιρό, επιχειρώντας να αποδράσει.

Η μαρτυρία του ψυχίατρου

Ενώπιον του δικαστηρίου σχετικά με την περίπτωση του Αριστείδη Φλώρου κατέθεσε ο κ. Απόστολος Τσιάμης, ψυχίατρος του Ψυχιατρείου Κορυδαλλού, υποστηρίζοντας την αίτηση αναστολής.

Η Μαρία Σκλαβάκη, από την πλευρά της, δήλωσε στους δικαστές ότι ο εγκλεισμός της από το 2015, της απαγορεύει τη φροντίδα της άρρωστης ψυχιατρικά μητέρας της. Ο εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την απόρριψη της αίτησης, το δικαστήριο ωστόσο είχε άλλη άποψη.