Περιορισμένη η κίνηση την Κυριακή στα καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας, παρά τις εκπτώσεις. Τόσο στην πρωτεύουσα όσο και σε άλλες πόλεις, οι εμποροϋπάλληλοι πραγματοποίησαν απεργία και συγκεντρώσεις-μπλόκα έξω από αλυσίδες πολυεθνικών.

Στην Αθήνα η παρουσία των ξένων επισκεπτών ήταν περιορισμένη με την πλειοψηφία τους να «πυκνώνει στα καταστήματα εστίασης και στην υπαίθρια αγορά στο Μοναστηράκι», όπως επισήμανε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας (ΟΙΥΕ) Παναγιώτης Κυριακούλιας.

Ο ίδιος επισήμανε ότι τα περισσότερα εμπορικά επί της Ερμού παρέμειναν κλειστά, ίσως και λόγω της απουσίας του κοινού «από την πόλη όπως παρατηρείται και από την κίνηση στο σταθμό του μετρό».

Αναφορικά με το νέο μέτρο ανοίγματος των καταστημάτων 32 Κυριακές τον χρόνο (από Μάιο-Οκτώβριο) στα καταστήματα του κέντρου της Αθήνας και του παραλιακού μετώπου, «με το πρόσχημα της ενίσχυσης του τουρισμού», ο ίδιος εκτιμά ότι δεν θα συμβάλει στην αύξηση του τουρισμού, ούτε και στην ανάπτυξη των μικρομεσαίων, «απεναντίας θα αυξήσει τα λουκέτα οδηγώντας τους εργαζόμενους στην ανεργία».

Στη Θεσσαλονίκη επιτροπές περιφρούρησης απέκλεισαν από νωρίς το πρωί τις εισόδους δύο πολυκαταστημάτων καθώς και καταστημάτων πολυεθνικών αλυσίδων στην οδό Τσιμισκή.

Ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων Δημήτρης Μπελόπουλος μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ανέφερε ότι κανείς δεν πρέπει να μείνει θεατής στη κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας τονίζοντας ότι η κατάργησή της θα έχει ως συνέπεια «την υλοποίηση των αξιώσεων των μονοπωλίων για ολοσχερείς ανατροπές στον εργάσιμο χρόνο, για ευελιξία στις εργασιακές σχέσεις και για απελευθερωμένο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων που θα συνοδεύεται με μισθούς των 200 και 300 ευρώ».

Ανοικτά καταστήματα σε κεντρικούς δρόμους της πόλης και στους δρόμους προς το παλιό λιμάνι και κλειστά σε άλλα σημεία της πόλης συνέθεταν το σκηνικό της αγοράς στα Χανιά.

Την αντίθεσή τους στη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές εξέφρασαν για ακόμα μια φορά ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης, το Εργατικό Κέντρο και το σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων που πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον πεζόδρομο του Κάτολα.

Οι συγκεντρωμένοι ύψωσαν πανό κατά της κατάργησης της αργίας τις Κυριακές ενώ διένειμαν φυλλάδια σε πολίτες και καταστηματάρχες.

Στο Ηράκλειο, η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, οι ομάδες γυναικών της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας και η ΠΑΣΕΒΕ πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το δικαστικό μέγαρο της πόλης διεκδικώντας τη διασφάλιση της κυριακάτικης αργίας.