«Εξετάζουμε, προς το παρόν, σοβαρά το ενδεχόμενο η δολοφονία του 59χρονου Μανούσου Ρ . το μεσημέρι του Σαββάτου στον Γέρακα, να προέρχεται από εκδικητική ενέργεια αγνώστου για την δολοφονία του 20χρονου σπουδαστή Θόδωρου Γαλαζούλα τον Μάιο του 2016 όπου ως δράστης κατηγορήθηκε και έχει προφυλακισθεί ο γιός του 59χρονου. Κι αυτό γιατί ο 59χρονος που εργαζόταν σαν οικοδόμος και σε διαφημιστική εταιρεία συγγενούς του, ενώ ήταν υποψήφιος βουλευτής με το ΚΚΕ Μ-Λ στα Χανιά, δεν φαίνεται ότι είχε καμιά ποινική εμπλοκή και καμία άλλη προσωπική εκκρεμότητα. Ακόμη έχουμε πληροφορηθεί ότι η δολοφονία του 20χρονου και η εξιχνίαση της υπόθεσης είχε πυροδοτήσει τους τελευταίους μήνες σειρά εντάσεων. Όμως είναι βεβαίως νωρίς να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα και επικεντρωνόμαστε στην εξέταση του υλικού από κάμερες, σε αναφορές αυτοπτών μαρτύρων κι άλλες ενέργειες. Κι αυτό γιατί μπορεί να υπάρχουν και άλλες άγνωστοι παράμετροι στο κίνητρο και τον τρόπο δράσης του δολοφόνου»
Αυτό ανέφεραν επιτελείς της λεωφόρου Κατεχάκη σχετικά με τις έρευνες για την δολοφονία του 59χρονου, το άψυχο σώμα του οποίου βρέθηκε μέσα στο αυτοκίνητό του το οποίο ήταν σταθμευμένο πάνω στη λεωφόρο Μαραθώνος και Σπάτων, στις 15.30 το μεσημέρι. Έχει δεχτεί συνολικά τέσσερις σφαίρες από πυροβόλο όπλο, δύο στην ωμοπλάτη και δύο στο κεφάλι. Στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο του τμήματος Ανθρωποκτονιών, καθώς και ο ιατροδικαστής, ενώ προανάκριση πραγματοποιεί η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής. Εχουν υπάρξει αναφορές ότι ο άγνωστος εκτελεστής ίσως μάζεψε τους κάλυκες από όπλο του.

Ο Θ. Γαλαζούλας εξαφανίστηκε στις 8 Μαΐου 2016 από το σπίτι της οικογένειάς του στα Γλυκά Νερά – ο ίδιος διέμενε στους Αμπελοκήπους – και είχε βρεθεί νεκρός έξι ημέρες αργότερα στην περιοχή του Αγίου Πέτρου στην Πεντέλη πυροβολημένος με καραμπίνα. Ο άγνωστος δράστης είχε αφαιρέσει από το θύμα το κινητό τηλέφωνό του αλλά και έναν μικρό υπολογιστή που είχε πάντα μαζί του. Η υπόθεση εξιχνιάσθηκε στα τέλη του 2016 και συνελήφθη ο 22χρονος , γιός του 59χρονου που δολοφονήθηκε το Σάββατο στον Γέρακα. Στον δικαστικό φάκελο για την δολοφονία Γαλαζούλα περιλαμβάνονταν καταθέσεις ότι ο 20χρονος ήταν χρήστης και μικροδιακινητής ναρκωτικών κι αυτό ήταν το πιθανόν κίνητρο του φόνου. Τα στοιχεία που οδήγησαν τους αστυνομικούς στη διαλεύκανση του εγκλήματος ήταν μαρτυρίες ότι είχαν δει στο ΙΧ του 22χρονου, λίγο πριν από το έγκλημα, μια κυνηγετική καραμπίνα, καθώς και ότι ο δράστης είχε τηλεφωνική επικοινωνία (λίγο πριν από την εξαφάνιση) με τον σπουδαστή. Το θύμα ακούστηκε να του λέει: «Πού είσαι, ρε, εγώ είμαι εδώ και σε περιμένω». Επιπλέον στοιχεία προέκυψαν από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας αλλά και από κάμερα ταβέρνας στην περιοχή της Πεντέλης που κατέγραψε την κίνηση του ΙΧ του δράστη προς το σημείο του φόνου αλλά και την επιστροφή του. Ο 22χρονος μετά το έγκλημα αναχώρησε για την περιοχή των Στύρων Ευβοίας. Στην απολογία του μίλησε για «φιλονικία του με το τραγικό θύμα για τις περιοχές πώλησης ναρκωτικών, καθώς και ότι παρών στον φόνο ήταν κι ένας νεαρός υπάλληλος περιπτέρου που λίγο αργότερα αναχώρησε για Ολλανδία».