από metereologos.gr
Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018
 
 

Γεροβασίλη: Τελεσίγραφο για την αξιολόγηση δημοσίων υπαλλήλων

Ως τις 8 Αυγούστου τα συγκεντρωτικά στοιχεία
Γεροβασίλη: Τελεσίγραφο για την αξιολόγηση δημοσίων υπαλλήλων
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Ένα ακόμα «τελεσίγραφο» προς τους δημόσιους υπαλλήλους για την εφαρμογή του νέου συστήματος αξιολόγησης προσωπικού στον δημόσιο τομέα απευθύνει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Αυτή τη φορά ορίζει τις 8 Αυγούστου 2017, ως την καταληκτική ημερομηνία για να αποστείλουν οι αρμόδιες Διευθύνσεις Προσωπικού των υπουργείων και των φορέων οι οποίοι εποπτεύονται από αυτά τα συγκεντρωτικά στοιχεία για την αξιολόγηση των υπαλλήλων.

Είναι αξιοσημείωτο ότι, με δεδομένο ότι οι εργαζόμενοι αρνήθηκαν, στην πλειονότητά τους,  να συμπληρώσουν τα έντυπα αξιολόγησης, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης κυρία  Όλγα Γεροβασίλη, στο έγγραφο -εγκύκλιο (Αριθ. Πρωτ. ΔΙΔΑΔ/Φ.32.14/770/οικ.23065-13.7.2017), το οποίο υπογράφει, φορτώνει με επιχειρήματα για συμμόρφωση με τη νομοθεσία. Οι  διατυπώσεις  της,  για να κινητοποιήσει το προσωπικό στο δημόσιο  ισορροπούν μεταξύ εντολής και …νουθεσίας. Καλεί τους αρμοδίους να διανείμουν αμελλητί - με απόδειξη - τα έντυπα αξιολόγησης στους υπαλλήλους που υπάγονται στο σύστημα αξιολόγησης του ν.4369/2016 και να μεριμνήσουν για την άμεση ολοκλήρωση της διαδικασίας.  Παράλληλα, η κυρία Γεροβασίλη επιλέγει να προσθέσει ότι το ζητά «κατανοώντας τις όποιες επιφυλάξεις έχουν ανακύψει εξαιτίας προηγούμενων συστημάτων αξιολόγησης και τη μη έγκυρη πληροφόρηση αρκετών συνδικαλιστικών φορέων για το περιεχόμενο του ν.4369/2016 (Α' 33)». Μάλιστα, καλεί, όπου αυτό είναι εφικτό, να ακολουθηθεί η διαδικασία της σύγκλησης των Ολομελειών Διεύθυνσης και Τμήματος.

Προβάλλει ως επιχείρημα ότι η αξιολόγηση στη δημόσια διοίκηση είναι «προς όφελος όχι μόνο των δημοσίων υπαλλήλων και των δημόσιων οργανώσεων, αλλά και της ίδιας της κοινωνίας, η οποία προσδοκά την αναβάθμιση των παρεχόμενων δημόσιων αγαθών και υπηρεσιών και τη βελτίωση της κατανομής των πόρων».

Ωστόσο, υπάρχει μια ακόμα αναφορά που,  προαναγγέλλει, σύμφωνα με εκτιμήσεις, πιο δραστικά μέτρα σε περίπτωση μη υλοποίησης της διαδικασίας αξιολόγησης, λόγω της βαρύτητας που έχει το ζήτημα αυτό ως κρίκος της αλυσίδας για τις «μεταρρυθμίσεις» στο δημόσιο. «Η όποια παρακώλυση στην εφαρμογή της αξιολόγησης συνεπάγεται την ανάγκη για πιθανές περαιτέρω ρυθμίσεις στα λοιπά διασυνδεόμενα πεδία», παρατηρεί η υπουργός. Κι αυτό γιατί όπως εξηγεί η αξιολόγηση του προσωπικού αποτελεί
αναπόσπαστο μέρος άλλων εφαπτόμενων δράσεων για την αποκομματικοποίηση, τον εκδημοκρατισμό και την ποιοτική αναβάθμιση της δημόσιας διοίκησης, όπως το σύστημα κινητικότητας, το Εθνικό Μητρώο Επιτελικών Στελεχών και το σύστημα επιλογής προϊσταμένων εν γένει.  

Έχει ενδιαφέρον επίσης ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να πείσει πως η αξιολόγηση και οι «μεταρρυθμίσεις» που προωθεί η κυβέρνηση στον δημόσιο τομέα  αποτελούν επιταγή του Συντάγματος και όχι των μνημονίων.   Είναι χαρακτηριστικό ότι η εγκύκλιος «κλείνει» με τη φράση: «Η  απαίτηση της κοινωνίας και των ίδιων των δημοσίων υπαλλήλων για μια νέα, αξιοκρατική, δημοκρατική, αποτελεσματική δημόσια διοίκηση δεν συνιστά μνημονιακή υποχρέωση αλλά συνταγματική επιταγή».Κοινωνία περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (12)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  ΑΜΕ | 14/07/2017 21:39
  Από πυροτεχνήματα και μαγκιές είμαστε πρώτοι και από ουσία μηδέν , οι φελλοί οι συνεχιστές του ΠΑΣΟΚ τα πασοκάκια junior ,
  κλπ κλπ κλπ
  απάντηση10
   
   
  Παρακαλάμε τα αργόμισθα σαράκια | 14/07/2017 15:09
  να αυτοαξιολογηθούν. Εν τω μεταξύ στον ιδιωτικό τομέα, η σκληρή αξιολόγηση είναι καθημερινή και κανείς δεν ξέρει τι του ξημερώνει, ασχέτως της αξίας του.
  Ανώνυμος / η
  απάντηση212
   
   
  Στερνή μου γνώση | 14/07/2017 14:47
  Πάνω απο 30 χρόνια σε επαγγελματική σχέση με το δημόσιο στο εξωτερικό βλέπω την απόλυτη ασυνέχεια του κράτους σε κάθε αλλαγή υπαλλήλων, την έλλειψη ήθους απο την πλειοψηφία τους, την έλλειψη γνώσεων αντικειμένου, φαντασίας, δημιουργικότητας, γνώσεων διοίκησης, αλλά μάστορες, μαίστορες, μαίτρ στην ραδιουργία, τον καριερισμό με σχέσεις ανόητου και κούφιου εγωισμού με όποιον στην κεντρική υπηρεσία αποκτούσε δύναμη.Ο μηχανισμός δουλεύει με ένα 10% που μένουν πάντα αφανείς. Η νοοτροπία κοντζαμπάσηδων πέρα απο κάθε νομιμότητα είναι κανόνας. Η αξιολόγηση έπρεπε να γίνεται απο άμεμπτους και ανεξάρτητους φορείς.Τελικά μου έμεινε η αίσθηση και η γεύση μιας χαμένης πατρίδας.
  Γιώργος
  απάντηση271
   
   
  Μας δουλεύεις ρε Ολγάκι; | 14/07/2017 14:33
  Για ποιον κόπτεσθε; Για να θεωρήσω το βιβλιάριο υγείας του ΙΚΑ χρειάζεται να πιάσω σειρά στις 6:00 το πρωί για να εισέλθω στους πρώτους 150 που θα λάβουν το χαρτάκι προτεταιότητας να εξυπηρετηθώ ως το μεσημέρι. Θα χάσω μια ολόκληρη ημέρα από τη δουλειά μου για να θεωρήσω το βιβλιάριο; Φταίει ο υπάλληλος; Φταίει ο Διευθυντής της μονάδας; Φταίει η μη αξιολόγηση; Δεν υπάρχει ούτε ένας να ρωτήσει κάποιος για το τι χρειάζεται να κάνεις και στο λένε οι γύρω. Μιλάμε για θράσος και αλητεία του Δημοσίου τομέα. Και μιλά η Γεροβασίλη για αξιολόγηση αντί να κόψει η Κυβέρνηση το σβέρκο της να παρέχει τις σωστές υπηρεσίες στους πολίτες; Άντε να χαθείτε όλοι σας γαϊδούρια
  Πόσοι θα μας Κυβερνήσουν ακόμα;
  απάντηση242
   
   
  ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΔΕΞΙΟΙ ΛΟΠΩΔΥΤΕΣ | 14/07/2017 12:03
  Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΝΑ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ. ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΝΑΔΑ ΙΑΠΩΝΙΑ ΣΚΑΝΔΙΝΑΥΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΚΟΜΗ, ΠΟΥ ΜΕ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΣ ΥΠΑΛΗΛΟΣ ΜΕ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ. ΜΕΤΑ ΜΙΑ Η ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΝΑ ΕΜΑΙΛ ΚΑΙ ΜΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΑΝΩΝΥΜΑ ΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΩ ΕΓΩ ΤΟΝ ΥΠΑΛΗΛΟ ΤΟΥΣ. ΧΗΤΟΥΝ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΟΣΟ ΠΙΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΜΠΟΡΩ ΒΕΒΑΙΟΝΟΝΤΑΣ ΟΤΙ Ο ΥΠΑΛΗΛΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΛΗΘΕΙ ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ. ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΕΛΧΕΓΧΟΣ. ΤΟ ΚΟΛΟΠΑΣΟΚ ΤΟΜ1982 ΕΚΟΨΕ ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΓΕΜΙΣΕ Ο ΤΟΠΟΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΛΟΠΩΔΥΤΕΣ. ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΗ ΦΑΡΑ ΜΑΣ.....
  ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΣ
  απάντηση390
   
   
  Μπα! | 14/07/2017 11:56
  "Σηκωθήκαν τα πόδια να βαρέσουν το κεφάλι" ή απλά μας κοροϊδεύει για μια ακόμα φορά η παρούσα Κυβέρνηση. '
  γείτονας
  απάντηση231
   
   
  Kopstous tous misthous autoi itan i katastrofi | 14/07/2017 09:46
  Euxomai na meiosete Kai tous yperbolikous misthous pou lambanan Kai lambanoun eis baros tis Ellinikis koinonias.Paradeigma,ta xristouugenna ena zeigari stin Eforia elambanan o kathenas 15000Euro Kai oi duo 30000., Ekso APO tin billa tous 3 oraia autokinita mparkarismena
  ELLIN
  απάντηση283
   
   
  ελα ρε μπαμπη, συμπληρωσε το εντυπο σε παρακαλω | 14/07/2017 09:16
  -"ασε με τωρα"...-"ρε μπαμπη ειναι μνημονιακη υποχρεωση"...-"και τι με κοφτει εμενα?"...-"ρε θες να μας πεταξουν οξω και να πλερωνεσε σε κομφετι?"...-"και τι να συμπληρωσω ρε συνηφαδα?...εσυ με χωσες εδω και μου πες κανεις δε θα με ενοχλει...τι πιεση ειναι αυτη τωρα ναουμ!"..."αχ ρε μπαμπη δε με καταλαβαινεις...κι εγω εγινα θυσια για σενα...κοιτα...ακομα εχω το mail που εστειλα για να σε βολεψουν στο δήμο"
  Δε κάνει για τίποτα, βάλτον κάπου.
  απάντηση472
   
   
   
  ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΑ.... | 14/07/2017 09:03
  Για την απολυση των "αλλων" για να φερουμε μεσα τους δικους μας..... Κατι οπως πχ οι διοιηκητες νοσοκομειων.... Πως θα γινουν οι αξιολογησεις? Εξπρες ή Συστημενες?!!!!
  pg
  απάντηση264
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Τι μας είπε η κυρά... | 14/07/2017 08:17
  A) Χωρίς να έχει καθοριστεί το πεδίο εργασίας κανενός υπαλλήλου, B) χωρίς να έχουν τεθεί στόχοι οργανικής μονάδας, G) χωρίς να έχουν τεθεί στόχοι κάθε υπαλλήλου, ήρθε η κυρία με τον αξονικό να αξιολογήσει τους εργαζόμενους. Ας αξιολογήσει πρώτα τον προϊστάμενό της που θα του χαριστεί μεταπτυχιακό από τον υφιστάμενό του σήμερα υπουργό παιδείας και δάσκαλό του χθες στο πολυτεχνείο της ξεφτίλας. Σα δε ντρέπεστε λίγο αριστεροί της τσέπης σας!
  nemecic
  απάντηση342
   
   
  Ναι καλά! Μη φας!!! | 14/07/2017 06:17
  Βράζω γλάρο!!! Και τι θα χάσετε τα ψηφαλάκια των διορισμένων σας;;
  Η χώρα ΜαΪμού
  απάντηση292
   
-