Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά που εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 20:00 το βράδυ της Δευτέρας στην περιοχή Κοκκάλα του δήμου Ανατολικής Μάνης, στη Λακωνία.

Περισσότεροι από 120 πυροσβέστες επιχειρούν στις περιοχές Σκουτάρι και Κοκκάλα του δήμου Ανατολικής Μάνης, προκειμένου να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο τις δύο φωτιές, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Στην περιοχή πετά και ελικόπτερο τύπου «Σινούκ».

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, Αδαμαντία Τζανετέα, δεν χρειάστηκε να εκκενωθούν οι οικισμοί Νυμφίο και Κοκκάλα, αλλά για προληπτικούς λόγους απομακρύνθηκαν για λίγο οι ένοικοι δύο ξενοδοχείων που λειτουργούν στην περιοχή.

Όμως, έπειτα από λίγη ώρα οι ένοικοι των ξενοδοχείων επέστρεψαν στα δωμάτιά τους.

Ερωτηθείσα για το μέτωπο της φωτιάς, η Αδαμαντία Τζανετέα δήλωσε ότι είναι αντιμετωπίσιμο από τις πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που βρισκόταν σε εξέλιξη από το απόγευμα της Δευτέρας σε δύσβατη περιοχή μεταξύ των περιοχών Καλαμίτσι και Εξώπολη του δήμου Αποκορώνου.

Η φωτιά σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις έχει κάψει 70 στρέμματα δασικής και 30 στρέμματα γεωργικής έκτασης.

Στο σημείο παραμένουν υπό τον κίνδυνο τυχόν αναζωπυρώσεων δύο πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής και 4 οχήματα.

Σε ύφεση βρίσκεται και το πύρινο μέτωπο που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στην περιοχή Μαγούλα, του Κάτω Καστριτσίου, κοντά στο πανεπιστήμιο της Πάτρας.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από τα πρώτα σπίτια της περιοχής, όπως και από τις εγκαταστάσεις του πανεπιστημίου.

Στο σημείο εξακολουθούν να επιχειρούν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, προκειμένου να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο την φωτιά και να προλάβουν τυχόν αναζωπυρώσεις.