Σειρά πληροφοριών για «εμφύλιο» που έχει ενσκήψει ανάμεσα σε μέλη του «Επαναστατικού Αγώνα» που κρατούνται στις φυλακές Κορυδαλλού διαθέτουν τις τελευταίες ώρες στελέχη της ΕΛΑΣ.
Στελέχη της λεωφόρου Κατεχάκη μιλούν για «μεγάλο ρήγμα ανάμεσα σε ενόπλους με άγνωστες προεκτάσεις».
Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξαν σοβαρά επεισόδια και διαπληκτισμοί μεταξύ του Νίκου Μαζιώτη με άλλους κατηγορουμένους ως μέλη της οργάνωσης τόσο στην αίθουσα του δικαστηρίου όπου εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση, όσο και στους χώρους κράτησης στις φυλακές Κορυδαλλού.
Όπως προκύπτει από τις ίδιες πηγές η «σύγκρουση» προέκυψε ύστερα από αναφορές του Νίκου Μαζιώτη κι άλλων στο δικαστήριο σχετικά με άτομο που συνόδευε τον αναρχικό Λάμπρο Φούντα στην αιματηρή συμπλοκή με αστυνομικό στην Δάφνη, απ’ όπου ξεκίνησε η εξάρθρωση του «Επαναστατικού Αγωνα».
Επιπλέον υπήρξαν αλληλοκατηγορίες για «προδότες» της οργάνωσης κι άλλα σχετικά.
Ενταση φέρεται να υπήρξε και με άλλο μέλος του «Eπαναστατιkού Αγώνα» μενεαρό αντιεξουσιαστή που είχε συσχετισθεί αρχικά με την «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» κάτι που δεν επιβεβαιώθηκε στη συνέχεια.

Στα επεισόδια μεταξύ μελών του «Επαναστατικού Αγώνα» υπήρξε εκτεταμένη αναφορά στο site «Kραυγες στα Κελιά»(https://kraygesapotakelia.espivblogs.net/2017/06/30/%CF%84%CE%B1-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CE%B7%CF%87%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF-%CF%84%CE%B7%CF%83-%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B5/) που αναφέρεται στις δίκες και τις συνθήκες κρατησης μελών ενόπλων οργανώσεων.

Οπως σημειώνεται στο εν λόγω δικτυακό τόπο «κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του εφετείου της Α΄δίκης του Επαναστατικού Αγώνα, την Παρασκευή 30 Ιούνη 2017 και ενώ ξεκινούσε να μιλήσει ο Νίκος Μαζιώτης, ο Κώστας Γουρνάς, ο οποίος κάθονταν πίσω του, του επιτέθηκε να τον κτυπήσει. Μπήκαν στην μέση μπάτσοι και απομάκρυναν τον Νίκο Μαζιώτη. Η συνεδρίαση διακόπηκε και ο Κώστας Γουρνάς αποχώρησε για την πτέρυγα του υπογείου όπου κρατούνται τόσο ο Νίκος Μαζιώτης όσο και ο Κώστας Γουρνάς. Εν τω μεταξύ σε πλήρη συντονισμό με την όλη παράσταση του Κώστα Γουρνά αλληλέγγυοι δικοί του είχαν έρθει να παρακολουθήσουν.

Το γεγονός ότι ο Κώστας Γουρνάς επιτέθηκε στον Νίκο Μαζιώτη είναι γραμμένο στα πρακτικά του δικαστηρίου.

Ο Νίκος Μαζιώτης κρατήθηκε για 8 ώρες σε απομόνωση στα κρατητήρια των δικαστηρίων και ο Κώστας Γουρνάς πήγε με το έτσι θέλω στο κελί του Νίκου Μαζιώτη και πέταξε τα πράγματά του.

Ενώ ο Νίκος Μαζιώτης ζητούσε να μην κρατείται στην απομόνωση και να γυρίσει στην πτέρυγά του, ο Κώστας Γουρνάς ζήτησε προστασία απ΄την υπηρεσία και να πάρει τον Ν.Μαζιώτη απ΄την πτέρυγα.

Η διεύθυνση της φυλακής ικανοποίησε τις απαιτήσεις του Κώστα Γουρνά, άφησε τον ίδιο – ο οποίος ήταν και αυτός που έκανε την επίθεση – στην θέση του, ενώ ο Ν. Μαζιώτης κρατείται τώρα στην β’ θέση του υπογείου, στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, σε απομόνωση«

Επιπλέον περιλαμβάνεται κι ηχητικό απόσπασμα από τα επεισόδια στην ακροαματική διαδικασία (https://radio98fm.espiv.net/ANAMETADOSEIS/2017/diki-ea-30-6.mp3) όπου στο 16.40 ακούγονται αλληλοκατηγορίες για «ρουφιάνους και λιποτακτες» κι αρχίζει συμπλοκή.

H έκρυθμη κατάσταση έχει οδηγήσει τους υπεύθυνους των φυλακών σε μεταφορά κρατουμένων σε άλλα κελιά και σε λήψη περαιτέρω μέτρων προκειμένου να εκτονωθεί η κατάσταση.

Σημειώνεται πάντως ότι τα τελευταία χρόνια έχουν καταγραφεί στις φυλακές Κορυδαλλού «συγκρούσεις» μεταξύ κρατουμένων μελών της 17Ν αλλά και μεταξύ πολλών των «Πυρήνων».