Ποινική δίωξη για την υπόθεση των ελικοπτέρων Σινούκ, με άξονα τη σύμβαση των αντισταθμιστικών ωφελημάτων, άσκησε η Εισαγγελία Διαφθοράς, με επικεφαλής την κυρία Ελένη Τουλουπάκη.

Η δίωξη στρέφεται σε βάρος του Άκη Τσοχατζόπουλου, επί υπουργίας του οποίου υπεγράφη η επίμαχη σύμβαση, αλλά και του πρώην γενικού διευθυντή Εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Αμυνας Γιάννη Σμπώκου, του πρώην αναπληρωτή διευθυντή Εξοπλισμών Αντώνη Κάντα, καθώς και των πρών στελεχών της Sonak (η οποία είχε τα αντισταθμιστικά) Θωμά Λιακουνάκου και Ηλία Αρκουμανέα.
Η σύμβαση είχε υπογραφεί τον Απρίλιο του 1998 και η ζημία που φέρεται να προκλήθηκε στο ελληνικό Δημόσιο από τη μη εκτέλεση των αντισταθμιστικών ωφελημάτων ανέρχεται στα 5 εκατομμύρια ευρώ.
Η δίωξη περιλαμβάνει τα αδικήματα της απιστίας σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου και της ηθικής αυτουργίας στο αδίκημα αυτό.
Με απόφαση της Εισαγγελίας, η δικογραφία διαβιβάζεται στη Βουλή για τον Τσοχατζόπουλο, ενώ για τα μη πολιτικά πρόσωπα ο φάκελος διαβιβάστηκε ήδη στην ανακρίτρια Διαφθοράς κυρία Ηλιάνα Ζαμανίκα.