Στα χέρια του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση αναμένεται να διαβιβαστεί άμεσα, από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ο φάκελος για τις συνομιλίες του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου με τον ισοβίτη Ευθ. Γιανουσσάκη που έχουν προκαλέσει σάλο στην πολιτική ζωή του τόπου.
Η αποστολή της δικογραφίας έρχεται λίγες ημέρες μετά και την υποβολή σχετικής μηνυτήριας αναφοράς του Βαγγέλη Μαρινάκη στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, για σκευωρία σε βάρος του, καθώς ο νόμος περί ευθύνης υπουργών ορίζει την αμελητί διαβίβαση όλων των στοιχείων στο Κοινοβούλιο, απαγορεύοντας στις δικαστικές αρχές οιαδήποτε σχετική έρευνα.
Πηγές αναφέρουν ότι ο φάκελος θα εμπεριέχει όλα τα στοιχεία που αφορούν τα εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα, όπως αυτά για τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή, και όχι αποκλειστικά όσα συνδέονται με τον υπουργό Άμυνας.
Παράλληλα, έρευνα για την υπόθεση διενεργεί η Εισαγγελία Εφετών Πειραιά, υπό την εποπτεία του εισαγγελέα Εφετών Παναγιώτη Μπρακουμάτσου. Η ερευνητική διαδικασία έχει και σκέλος πειθαρχικό, όσον αφορά τυχόν ευθύνες της εισαγγελέως Πειραιά Ειρήνης Τζίβα, η οποία έχει λάβει τις καταθέσεις Γιαννουσάκη μέσα στη φυλακή.
Η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης του Noor1 θα ενισχυθεί περαιτέρω, καθώς ο Ευθύμιος Γιαννουσάκης αναμένεται να δώσει –έχει ορισθεί, κατά ορισμένες πληροφορίες, την Τετάρτη –συμπληρωματική κατάθεση ενώπιον των δικαστικών αρχών, προκειμένου να ελεγχθούν τα όσα έχει καταγγείλει περί πιέσεων, με την εμπλοκή και του ανακριτικού υπαλλήλου του Λιμενικού Σώματος Παναγιώτη Χριστοφορίδη, οι οποίες του έχουν ασκηθεί για να εμπλέξει στην υπόθεση της χρηματοδότησης του ναρκοφορτίου τον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη.