Δυο νεκροί και ένας τραυματίας είναι ο απολογισμός πτώσης ψεκαστικού ελικοπτέρου που έγινε το πρωί της Παρασκευής στον Μαραθώνα.

Η μοιραία πτήση μεταδιδόταν live στο facebook -το βίντεο τελειώνει απότομα τη στιγμή της πρόσκρουσης στα καλώδια

Ειδικότερα ψεκαστικό ελικόπτερο ιδιωτικής εταιρείας με τρία άτομα πλήρωμα, κατέπεσε λίγο πριν από τις 10 το πρωί, σε υγροβιότοπο στον Σχινιά, αφού είχε ολοκληρώσει τη διαδικασία αεροψεκασμού για κουνούπια.

Στο σημείο έφτασαν 27 πυροσβέστες με 9 οχήματα οι οποίοι απεγκλώβισαν δυο επιβαίνοντες χωρίς τις αισθήσεις τους ενώ ο τρίτος είχε απεγκλωβιστεί τραυματισμένος λίγο νωρίτερα με την συνδρομή περίοικων.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής Πέτρος Φιλίππου δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι νεκροί από το δυστύχημα είναι ο χειριστής του ελικοπτέρου και ένας φύλακας της περιοχής του Σχινιά. Τραυματίας είναι ένας φοιτητής που έκανε την πρακτική του. Ο κ. Φιλίππου είπε ότι όταν τελείωσε ο αεροψεκασμός ο χειριστής πήρε μαζί του στο ελικόπτερο τους δυο πολίτες για να πετάξουν μαζί πάνω από την περιοχή το ελικόπτερο όμως χτύπησε στα σύρματα και κατέπεσε.

Σταθερή η κατάσταση της υγείας του τραυματία από την πτώση του ελικοπτέρου

Nοσηλευόμενος, σε σταθερή κατάσταση, παραμένει στο Τμήμα Χειρουργικής Θώρακος του ΚΑΤ, ο 22χρονος ασθενής που διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου, στις 11:45 πμ, μετά τον τραυματισμό του από πτώση ελικοπτέρου στο οποίο επέβαινε, όπως αναφέρει το ιατρικό δελτίο του νοσοκομείου.

«Ο ασθενής ήταν προσανατολισμένος σε χώρο και χρόνο, σταθερός αιμοδυναμικά. Ο πλήρης κλινικοεργαστηριακός έλεγχος ανέδειξε τραύματα εκ του θώρακος και ορθοπεδικής φύσης μεσαίας βαρύτητος, μη χρήζοντα επί του παρόντος χειρουργικής παρέμβασης» αναφέρει το ιατρικό δελτίο, που επισημαίνει πως ο ασθενής θα παραμείνει στο νοσοκομείο προς παρακολούθηση και περαιτέρω θεραπεία.