Απαλλάσσεται η πρώην γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κυρία Αικατερίνη Σαββαΐδου από την κατηγορία που τη βάρυνε ως προς την εταιρεία Gennet, υπόθεση για την οποία είχε αποπεμφθεί από τον θώκο της, με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου, το 2015.

Με σχετικό βούλευμα του, το Συμβούλιο Εφετών την απήλλαξε συγκεκριμένα από την κατηγορία σε -βαθμό κακουργήματος- της απόπειρας απιστίας, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.
Η κατηγορία αφορούσε την απόφαση της κυρίας Σαββαΐδου, να «παγώσει», μέσω επανελέγχου, πρόστιμο 78 εκατ. ευρώ, που είχε επιβληθεί στην εταιρία GENNET.
Με το ίδιο βούλευμα, απαλλάσσεται από την κατηγορία που αντιμετώπιζε, και ο κύριος μέτοχος της εν λόγω εταιρείας κ. Κωνσταντίνος Τσουκαλίδης.
Το δικαστικό συμβούλιο αποφάσισε επίσης να διαβιβάσει στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών το «υπόμνημα-αναφορά-αίτημα για άσκηση ποινικής δίωξης» του κ. Τσουκαλίδη, που κατέθεσε σε ανακριτή διαφθοράς τον Ιανουάριο του 2017. Αφορά τυχόν ποινικές ευθύνες των ελεγκτών που πραγματοποίησαν τον επανέλεγχο, καθώς δεν ενημέρωσαν εγκαίρως για τα αποτελέσματα του.