Στα χέρια της Αστυνομίας είναι 70χρονος που ομολόγησε και συνελήφθη για τη στυγερή δολοφονία 57χρονου, στις 10 Ιουνίου, κοντά στον Αγιο Κωνσταντίνο Φθιώτιδας.

Μία ημέρα αργότερα, το θύμα είχε βρεθεί νεκρό από διερχόμενο πολίτη,σε πάρκο της παλιάς εθνικής οδού.

Οπως διαπιστώθηκε, έφερε πολλαπλά χτυπήματα από μαχαίρι, ενώ από πάνω του είχε περάσει και αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι δύο άνδρες ήταν γνωστοί μεταξύ τους. Είχαν συμφωνήσει να ξεκινήσει από τη Γλυφάδα όπου διέμενε ο 57χρονος με το αυτοκίνητό του και να πάει στη Χαλκίδα να παραλάβει τον φερόμενο δράστη, για να τον μεταφέρει μέχρι τη βόρεια Ελλάδα, έναντι αμοιβής, κατά πληροφορίες 500 ευρώ.

Στη διαδρομή, το βράδυ της 10ης Ιουνίου, οι δύο άνδρες σταμάτησαν για φαγητό στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, στο ύψος του Αγίου Κωνσταντίνου. Εκεί φέρονται να λογομάχησαν, όταν ο 57χρονος αξίωσε να πληρωθεί επιτόπου τα χρήματα που είχαν συμφωνηθεί ως αμοιβή του για τη μεταφορά του 70χρονου.

Τότε ήρθαν στα χέρια και ο 70χρονος μαχαίρωσε τον 57χρονο, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα. Φεύγοντας από τον τόπο του εγκλήματος, ο καθ’ ομολογίαν του δράστης πήρε το αυτοκίνητο του θύματος και στη μανούβρα που έκανε για να διαφύγει πέρασε πάνω από το σώμα του 57χρονου.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Λαμίας έφθασαν στα ίχνη του, αξιοποιώντας υλικό από τις κάμερες που κατέγραψαν την πορεία του αυτοκινήτου του θύματος, από το dna που άφησε ο δράστης μέσα στο όχημα, καθώς κι από μαρτυρίες πολιτών που είχαν δει μαζί τους δύο άνδρες. Τον εντόπισαν το απόγευμα της Τρίτης σε περιοχή της Ημαθίας, τον προσήγαγαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Φθιώτιδας, όπου τελικά ομολόγησε την πράξη του.

Επίσημες ανακοινώσεις για την υπόθεση θα γίνουν το μεσημέρι της Τετάρτης από την Αστυνομία.

Ο 70χρονος, ο οποίος πρόσφατα είχε αποφυλακισθεί – καθώς κατά πληροφορίες είχε εμπλακεί σε οικονομικά αδικήματα –αναμένεται να οδηγηθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.