Την ακύρωση οριστικής παύσης που της επιβλήθηκε ως πειθαρχική ποινήγιατί χορήγησε μέσα σε 22 χρόνια 235 πιστοποιητικά τυφλότητας,διεκδικεί, μέσω του Συμβουλίου της Επικρατείας οφθαλμίατρος δημοσίουνοσοκομείου σε νησί του Αιγαίου.

Από την πράξη της αυτή, για την οποία ελέγχεται και σε ποινικόεπίπεδο, η γιατρός φέρεται να ζημίωσε το ελληνικό δημόσιο με πάνωαπό 150.000 ευρώ, καθώς με βάση τα χορηγούμενα πιστοποιητικά οιασθενείς ελάμβαναν σχετικό επίδομα.

Αναλυτικότερα, το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο ομόφωναεπέβαλε στην εν λόγω οφθαλμίατρο την ποινή της οριστικής παύσης,καθώς το διάστημα 1989-2011 χορήγησε 235 πιστοποιητικά πλήρουςτύφλωσης ή αντίληψης φωτός κάτω του 1/20.

Η οφθαλμίατρος επισημαίνει ότι στο ποινικό σκέλος που εκκρεμεί τιςκαταλογίζουν μόνο 8 ανάλογες περιπτώσεις και όχι 235, όπως στοπειθαρχικό, ενώ σημειώνει ότι ο αριθμός των 235 ατόμων είναι αποδεκτόςσύμφωνα με τα παγκόσμια ιατρικά στατιστικά, μεταξύ υγιούς και τυφλούπληθυσμού (ένας τυφλός ανά 300 κατοίκους) σε συνάρτηση με την αναλογίατου πληθυσμού του νησιού.