Εγχειρίδια και σημειώσεις για δέματα-βόμβες έως επιθέσεις με ελεύθερους σκοπευτές και πυροβολισμούς από ελικόπτερα ως ανάλυση των επιθέσεων της Αλ Κάιντα έχουν εντοπισθεί σε «γιάφκες» των μελών της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς».
Πρόκειται για σειρά ντοκουμέντων που παρουσιάζει «Το Βήμα της Κυριακής» και εξηγούν τις απεριόριστες επιχειρησιακές δυνατότητες της οργάνωσης που έχει προχωρήσει σε περίπου 300 επιθέσεις την τελευταία δεκαετία και μεταλλάσσει διαρκώς τη δράση της. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επιτελών της ΕΛ.ΑΣ. η συγκεκριμένη οργάνωση υποκρύπτεται πίσω από την αποστολή του δέματος-βόμβα που τραυμάτισε –προ δέκα ημερών –σοβαρά τον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο της Τράπεζας της Ελλάδος Λουκά Παπαδήμο.

Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία επιχειρεί να ανακαλύψει τον ειδικό, νέο δίαυλο «στρατολόγησης», κυρίως από τον αναρχικό χώρο, νέων μελών της οργάνωσης που κατασκευάζουν τα δέματα-βόμβες και παίρνουν εντολές μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού. Με στελέχη της λεωφόρου Κατεχάκη να μιλούν για «μια έρευνα που φαίνεται να είναι σε στασιμότητα». Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. θεωρούν πάντως πιθανή την επικοινωνία μελών των «Πυρήνων» μέσω Internet που παρέχεται μερικές ώρες στις φυλακές Κορυδαλού για εκπαιδευτικούς λόγους.

Ωστόσο εντυπωσιακό «δείγμα γραφής» για την υποδομή, τους σχεδιασμούς και τις αναζητήσεις των «Πυρήνων» αποτελούν τα ευρήματα σε διάφορα καταλύματα της οργάνωσης. Τα μέλη της οργάνωσης φέρεται να είχαν δεκάδες εγχειρίδια, κυρίως του αμερικανικού στρατού –ορισμένα από τα οποία εμφανίζονταν απόρρητα –για τη χρήση πολλών πολεμικών όπλων αλλά και για εκπαίδευση ελεύθερων σκοπευτών.
Στα εγχειρίδια αυτά ξεχωρίζουν οδηγίες για τον ακριβή τρόπο σκόπευσης σε σπίτια αλλά και σε κινούμενους στόχους, οδηγίες για συναρμολόγηση όπλων αλλά και ο τρόπος χρήσης οπλοπολυβόλων στηριγμένων σε τρίποδα που επίσης φέρεται να μελετούσαν τα μέλη των «Πυρήνων».

Ενδεικτικό είναι ακόμη ότι τα μέλη της οργάνωσης φέρεται να έχουν αναλύσει στοιχεία και από βιβλία του αμερικανικού στρατού του 1969 από τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Βιετνάμ.

Ακόμη υπάρχουν οδηγίες για τον τρόπο ένοπλων επιθέσεων από ελικόπτερα και ο τρόπος εξόντωσης του «αντιπάλου».
Σημειώνεται ότι σε άλλες οπλαποθήκες των «Πυρήνων» έχουν βρεθεί στοιχεία για οργανώσεις αποδράσεων με ελικόπτερα. Ομως φαίνεται ότι οι σκέψεις μελών της οργάνωσης για τη χρήση αυτού του πτητικού μέσου ήταν ευρύτερες.

Ανάμεσα στα εγχειρίδια και στους «οδηγούς» ενόπλων επιθέσεων που έχουν βρεθεί σε γιάφκες των «Πυρήνων» έχουν εντοπιστεί και υποδείξεις για τον τρόπο κατασκευής δεμάτων-βομβών.
Μάλιστα, στην κατασκευή δέματος με εκρηκτικές ύλες σαν και αυτού που εξερράγη στο αυτοκίνητο του κ. Παπαδήμου σημειώνεται ότι «καίνε τον εχθρό σου και κάνει θαύματα (…) στην ανθρώπινη σάρκα». Επιπλέον, υπάρχουν οδηγίες για κατασκευή σειράς άλλου τύπου εκρηκτικών μηχανισμών. Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της επιχείρησης «Γοργοπόταμος» –στις αρχές του 2015 –για τη μαζική απόδραση από τις φυλακές Κορυδαλλού έγκλειστα μέλη των «Πυρήνων» ζητούσαν από συνεργούς τους να κατασκευάσουν εκρηκτικούς μηχανισμούς και γράμματα-βόμβες με βάση οδηγίες στο YouTube και άλλους διαδικτυακούς τόπους.
Επιπλέον, σε διαμέρισμα μελών των «Πυρήνων» βρέθηκε ανάλυση της Σκότλαντ Γιαρντ από τα άγνωστα ευρήματα σε σπίτι μέλους της Αλ Κάιντα στο Μάντσεστερ (στη βρετανική πόλη που υπήρξε και η πρόσφατη αιματηρή επίθεση του ISIS).

Τέλος, στις οπλαποθήκες των ενόπλων αναρχικών εντοπίστηκαν έντυπα για τον εντοπισμό κρυμμένων καμερών, για την αποφυγή των ραντάρ της Αστυνομίας, για πολεμικές τέχνες, όπως και οδηγός επιβίωσης υπό αντίξοες συνθήκες στις πόλεις και στην ύπαιθρο.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ