«Κατεβαίνουμε στον λαό για να δρέψουμε τους καρπούς μας. Τέλος η πειραματική περίοδος. Η συγκέντρωση που οργανώσαμε στα Εξάρχεια -προ μερικών ημερών- ήταν κατά πολύ μεγαλύτερη απ’ ό,τι φανταζόμαστε. Υπήρχαν άνθρωποι ηλικίας από 18 έως 70 και 80 ετών, τα τελευταία κυρίως παλιά ιστορικά στελέχη του χώρου μας. Εχουμε συγκεντρώσεις περαιτέρω γνωριμίας κάθε Δευτέρα στα Εξάρχεια ενώ οργανώνουμε σχετικές εκδηλώσεις στην επαρχία. Το λάθος μας είναι ότι πολλές φορές κλεινόμαστε στα Εξάρχεια. Είναι γλυκιά η θαλπωρή της ιδρυματοποίησης όμως προσπαθούμε να την αποφύγουμε…».

Αυτά ανέφεραν σε ραδιοφωνική εκπομπή τους μέλη της οργάνωσης αντιεξουσιαστών ακτιβιστών «Ρουβίκωνας» που χθες προχώρησε στην ρίψη φέιγ βολάν με υβριστικά συνθήματα στο προαύλιο του Ευαγγελισμού, όπου νοσηλεύεται ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος. Ο «Ρουβίκωνας» έχει προχωρήσει σε περισσότερες από 50-60 ενέργειες – «παρεμβάσεις» σε γραφεία κομμάτων, δημόσιες και ιδιωτικές επιχειρήσεις, πρεσβείες κλ.π.

Τα μέλη του «Ρουβίκωνα» μίλησαν στη νέα ραδιοφωνική εκπομπή τους στον σταθμό «ERT – open» για το σχέδιο «διεύρυνσης στην κοινωνία» και την δημιουργία ενός νέου «πολιτικού σχήματος». Ανέφεραν ότι αυτό ήταν εξ αρχής το σχέδιο των μελών της οργάνωσης όταν δημιουργήθηκε προ τετραετίας. Επιπλέον σημείωσαν ότι θα υπάρχει και άλλη φάση του σχετικού σχεδιασμού τους που δεν θα είναι όμως και πάλι η δημιουργία «κόμματος». Χωρίς όμως να προσδιορίσουν τι ακριβώς αφορά…

Τέλος εντυπωσιάζει το λάθος των εν λόγω μελών του «Ρουβίκωνα» να αποδίδουν στον υπογράφοντα και στο «Βήμα» δημοσιεύματα που διέψευσαν ότι «ο νέος σχεδιασμός τους αφορά την δημιουργία κόμματος» ή μία εσφαλμένη μετάφραση δημοσιεύματος ξένης εφημερίδας ότι ο «Ρουβίκωνας» θα γίνει «στρατιωτική οργάνωση».

Υπενθυμίζεται ότι Το Βήμα είχε προχωρήσει μόνο σε δημοσίευμα στις 18 Μαΐου 2017 με εκτεταμένες δηλώσεις μελών του «Ρουβίκωνα» ότι «δεν πρόκειται να ιδρύσουν κόμμα» και όλα τα σχετικά.