Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του «Βήματος της Κυριακής» στις 7 Μαίου 2017 για τα γκέτο πώλησης ναρκωτικών στα δυτικά προάστια, επιβεβαίωσε χθες σε συνέντευξη Τύπου ο διοικητής της Ασφάλειας Αττικής κ. Χρήστος Παπαζαφείρης ο οποίος ανακοίνωσε την εξάρθρωση δικτύου Ρομά για την διακίνηση ναρκωτικών στη συγκεκριμένη περιοχή της πρωτεύουσας, σε συνεννόηση με τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.

«Το Βήμα» παρουσιάζει σήμερα και τμήμα οπτικού υλικού από τις βνιντεοσκοπήσεις της ΕΛ.ΑΣ που εικονίζει χρήστες (πολλές από αυτούς γυναίκες) να εισέρχονται σε κατοικίες Ρομά στα δυτικά προάστια, όπου φέρεται να πωλούνται ναρκωτικά, και όπου υπάρχουν τσιλιαδόροι.
Ακολούθως πηγαίνουν σε γειτονικό οικόπεδο για να προχωρούν σε μαζική χρήση ναρκωτικών…
Όπως ανέφεραν τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε οκτώ κατοικίες και συνελήφθησαν 18 ημεδαποί και συγκεκριμένα ηλικίας από 20 έως 61 ετών ενώ ανάμεσά τους ήταν τρεις ανήλικοι. Πάντως από τους οκτώ που απολογήθηκαν την Τρίτη το πρωί προφυλακίσθηκε μόνο ένας. Οι υπόλοιποι από τους κατηγορουμένους που αντιμετωπίζουν τις σοβαρότερες κατηγορίες θα απολογηθούν την Τετάρτη το πρωί.
Η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ υλοποιήθηκε με τη συνδρομή ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής (Δ.Α.Ε.Α.) και άλλων. Από την έρευνα προέκυψε ότι οι εμπλεκόμενοι προμήθευαν με ναρκωτικές ουσίες περίπου 100-120 χρήστες ναρκωτικών την ημέρα, διέμεναν σε υπερπολυτελείς οικίες-φρούρια και χρησιμοποιούσαν πολυτελή οχήματα.

Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι μέσα στα σπίτια τους υπήρχαν ειδικές κρύπτες απόκρυψης ναρκωτικών ουσιών, είτε μέσα στους τοίχους, είτε στο δάπεδο.

Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι θωράκιζαν – προστάτευαν την δράση τους χρησιμοποιώντας κάμερες τελευταίας τεχνολογίας στις οικίες τους, ενώ τοποθετούσαν κατά τις «συναλλαγές ναρκωτικών», τσιλιαδόρους στις γύρω οδούς και σε μπαλκόνια, για να αποφεύγουν έγκαιρα τις αστυνομικές επεμβάσεις.

Σημειώνεται ότι αυτές οι επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ σε χώρους πώλησης ναρκωτικών πραγματοποιούνται ύστερα και από καταγγελίες φορέων και κατοίκων στις περιοχές Αχαρνών και άλλες. Καταγγελίες που μιλούσαν για «ασυδοσία» των ναρκωεμπόρων και για αδιαφορία των τοπικών αστυνομικών υπηρεσιών.