Εγκαταλελειμμένο στο πεζοδρόμιο έξω από το φυλάκιο της κατοικίας του κ. Λουκά Παπαδήμου, στο Ψυχικό, ήταν για ώρες το τρομοδέμα που τραυμάτισε σοβαρά τον πρώην πρωθυπουργό!


Όπως αποκαλύπτει «Το Βήμα» το δέμα είχε αφεθεί σε εκείνο το σημείο – πιθανόν από ταχυδρομικό διανομέα – γιατί δεν χωρούσε στην «σχισμή» – θυρίδα υποδοχής των φακέλων που είχε κατασκευασθεί στο φυλάκιο του αστυνομικού φρουρού του κ. Παπαδήμου. Το φυλάκιο αυτό σπάνια χρησιμοποιείτο ύστερα από την μείωση των φρουρών του πρώην πρωθυπουργού από 16 σε οκτώ και πλέον είχε μετατραπεί σε γραμματοκιβώτιο.
Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ θεωρούν ευτύχημα ότι ο φάκελος, που είχε αφεθεί από νωρίς το πρωί της Πέμπτης (παρελήφθη αργότερα από τους αστυνομικούς φρουρούς) σε εκείνο το σημείο έξω από το σπίτι του κ. Παπαδήμου, δεν κατέληξε στα χέρια κάποιου ανυποψίαστου διερχόμενου πολίτη, ο οποίος αν τον άνοιγε θα μπορούσε να τραυματισθεί σοβαρά…
Την ίδια ώρα εντύπωση εξακολουθεί να προκαλούν οι καταθέσεις αστυνομικών –φρουρών της Βουλής ότι «ουδέποτε αστυνομικός εκ της φρουράς του κ. Παπαδήμου τους είχε φέρει για έλεγχο δέμα του πρώην πρωθυπουργού». Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακύπτουν τώρα οι φρουροί του πρώην πρωθυπουργού είχαν πάει στη Βουλή δέματα για έλεγχο όχι μόνο την ημέρα που σημειώθηκε η αιματηρή έκρηξη αλλά τουλάχιστον τρεις με τέσσερις φορές την εβδομάδα, τα τελευταία χρόνια!
Παράλληλα ερευνώνται πληροφορίές ότι οι φρουροί που προχώρησαν σε αυτές τις αμφιλεγόμενες καταθέσεις είναι συγγενείς ή πρώην συνεργάτες υψηλόβαθμου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ που επίσης είχε διαψεύσει αυτούς τους ελέγχους.
Εντυπωσιάζει ακόμη ότι τα τελευταία 24ωρα στους ελέγχους αντικειμένων από συσκευές x-ray της Βουλής ακολουθείται πλήρες πρωτόκολλο με σύνταξη πιστοποιητικού ελέγχου όπου αναφέρεται τα όνομα του ελεγκτή, του μεταφορέα του «δέματος» κοκ.