Τις σκηνές που ακολούθησαν το τρομοκρατικό χτύπημα στο Manchester Arena περιγράφει στα Νέα ο γιατρός Γιώργος Χριστόπουλος, που είχε εφημερία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ενηλίκων, το μεγαλύτερο της πόλης. Στα χειρουργεία βγάζαμε από τις πληγές των τραυματιών βίδες, μπουλόνια και παξιμάδια.

«Λίγα λεπτά μετά την έκρηξη ειδοποιηθήκαμε ότι υπάρχει σοβαρό συμβάν με πολλούς τραυματισμένους. Αμέσως μπήκαν σε λειτουργία τα πρωτόκολλα των νοσοκομείων, ενώ επιστρατεύθηκαν και όσοι γιατροί δεν είχαν εφημερία εκείνο το βράδυ» λέει ο έλληνας γιατρός, ο οποίος ζει στο Μάντσεστερ τα τελευταία δύο χρόνια.

Περίπου 20 τραυματίες έφτασαν στο νοσοκομείο όπου εργάζεται, «οι περισσότεροι είναι γονείς, οι οποίοι είτε συνόδευαν τα παιδιά τους στη συναυλία είτε είχαν πάει για να τα πάρουν. Η κατάστασή τους ήταν από σχετικά σοβαρή έως πολύ σοβαρή. Και όλοι είχαν παρόμοιο τύπο τραυμάτων: πολλαπλές πληγές σε όλο το σώμα από μεταλλικά αντικείμενα που εκτοξεύθηκαν από την έκρηξη. Δεν είναι υπερβολή να πω ότι οι άνθρωποι που έφτασαν στο νοσοκομείο ήταν χιλιοτρυπημένοι» δηλώνει.

Υπάρχουν τουλάχιστον τρία άτομα διασωληνωμένα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ενώ στο Νοσοκομείο Ενηλίκων, όπου εργάζεται ο Γιώργος Χριστόπουλος, έφτασαν νεαρές κοπέλες με σοβαρά τραύματα στα χέρια από τα θραύσματα. «Για τους περισσότερους από τους τραυματισμένους της τρομοκρατικής επίθεσης θα χρειαστεί αρκετός χρόνος αποκατάστασης» λέει ο ίδιος.